Hlavní obsah

Znojmo i díky výbornému Trvajovi zabralo včas venku

LITVÍNOV

Hokejisté Znojma vyhráli až do soboty pouze sedm zápasů na kluzištích soupeřů a horší bilanci než oni měl jen beznadějně poslední Vsetín. V dohrávaném utkání 50. extraligového kola však Orli dokázali uspět na ledě Litvínova. Velkou zásluhu na tom měl brankář Jiří Trvaj, jenž předvedl řadu vynikajících zákroků a překonal jej pouze Daniel Branda ve dvojnásobné přesilové hře Chemopetrolu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Brankář hokejistů Znojma Jiří Trvaj

Článek

"Jestli jsme ale zabrali v pravou chvíli, to se uvidí až v úterý. Samozřejmě ale, že nám to prospělo a posílilo to naše šance na postup. Kdybychom totiž dnes prohráli, tak už by to bylo hodně špatné. Takhle máme ještě o co hrát," řekl Trvaj ČTK.

O tom, zda se Znojmo prosadí do elitní desítky a v úterý pro něj neskončí sezóna, rozhodnou jeho souboje doma s Pardubicemi a v Karlových Varech.

Dvaatřicetiletý gólman v sobotu na stadiónu Ivana Hlinky přivedl několikrát domácí střelce k nevěřícným pohledům. Spíše než se svým výkonem byl ale spokojen se ziskem tří bodů. "To je hlavní. Celý mančaft bojoval, padal do střel a myslím, že jsme si vyhrát zasloužili," řekl Trvaj, který si připsal 33 úspěšných zákroků.

Přestože tlak domácích nebyl ve třetí třetině příliš velký, znojemskému gólmanovi bylo nejhůře právě v ní. "Kluci výborně bránili, ale bál jsem se, aby nepřišel nějaký závar a abychom zbytečně neinkasovali."

Výhra pomůže překonat únavu z náročného programu

"V posledních vteřinách to málem přišlo. Zbytečně jsme se snažili dát gól a všichni tři naši útočníci byli za brankou. Přitom je jedno, jestli je to 2:1 nebo 3:1," vrátil se Trvaj k 60. minutě, ve které byl blízko vyrovnání Robert Reichel.

Minulý vzájemný zápas na severu Čech vyhráli domácí 6:0, reprezentačního gólmana to však nestrašilo. Do toho utkání totiž nezasáhl. "Já jsem měl v hlavě jen vítězné domácí zápasy, což pro mě bylo lepší," pousmál se Trvaj. Znojmo má po sobotě i lepší vzájemnou bilanci, která může rozhodovat při bodové shodě po skončení základní části.

O tom, zda do další fáze soutěže postoupí, rozhodne i to, jak se jim podaří zregenerovat síly. Hned v neděli totiž hrají doma proti Pardubicím. Ještě v noci je tak čeká dlouhý přesun autobusem na jih Moravy. "S tím se nedá nic dělat. Takhle je to naplánované. "

"Musíme si odpočinout v neděli dopoledne, večer na to opět vlétnout a pokusit se urvat body," řekl. Výhra v Litvínově jim ale odpočinek zpříjemní. "To určitě. Vždy je cesta zpět lepší, když se vyhraje," pousmál se Trvaj.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.