Hlavní obsah

Slavii stačilo pět minut, je zase zpátky ve hře

PRAHA

Budějovická předsevzetí padla ve třetím zápase čtvrtfinále během pěti minut v první třetině. Tři góly posadily hokejovou Slavii do sedla a oba týmy už mohly pomalu začít myslet na čtvrteční čtvrtý zápas. Soubor Vladimíra Růžičky znovu může snít o obratu v sérii.

Článek

Slavia před dosud největší návštěvou play-off brzy našla slabé místo hostující sestavy. A bylo hodně překvapivé. Při trefách Beránka a Bednáře totiž neměl čisté svědomí jihočeský gólman Roman Turek, který dvakrát nezkrotil puk v brankovišti. Při ráně slávisty Vondrky, který je budějovickým odchovancem, ho ošálila teč obránce.

Čtvrtfinále play-off na Sport.cz
LIBEREC - TŘINEC 1:1 na zápasy
2:1P (OHLASY), 3:4P (OHLASY)
PARDUBICE - ZNOJMO 2:0 na zápasy
5:2 (OHLASY), 2:0 (OHLASY)
ČESKÉ BUDĚJOVICE - SLAVIA 2:1 na zápasy
2:1SN (OHLASY), 5:1 (OHLASY), 1:6 (OHLASY)
SPARTA - ZLÍN 3:0 na zápasy
4:0 (OHLASY), 3:2 (OHLASY), 3:2SN (OHLASY)

„Byly to takové smolné góly, možná se daly chytat,“ smutnila opora Budějovic, která si tak pokazila 97procentní úspěšnost z duelů na vlastním ledě a o pauze přenechala místo Cháberovi.

Hronkovi se vyplatilo, že udržel klid

Kouč Slavie Růžička dva dny vymýšlel varianty, jak zabrzdit soupeře. A zvolil ty správné. Pražský trenér divoce zamíchal se sestavou, překvapivou rošádu provedl i na místě gólmana. Do klece domácích se postavil místo Svobody Lukáš Hronek. Ten předvedl několik skvělých zákroků při oslabeních domácího týmu ve druhé třetině. V čisté šanci fantasticky vychytal Vaka, čemuž moc nevěřili ani sudí a pro jistotu se radili s kolegou u videa.

Hronek, který se ve vyřazovacích bojích objevil po pěti letech, držel na distanc budějovické střelce. Ti se vztekali, když puk za čáru dostal Šimánek, jenže po odpískání. „Nervózní jsem ani nebyl, snažil jsem při těch šancích udržet klid. To se mi vyplatilo,“ líčil vesele Hronek, který inkasoval až za stavu 6:0 pro Slavii.

Debakl budějovického kouče Josefa Jandače vyděsil. „Co můžu říct? Ocenění zaslouží jen naši fanoušci, kteří za námi v tak hojném počtu dorazili. Snad se k jejich euforii ve čtvrtek přidají i hráči, protože náš výkon byl hodně špatný,“ kroutil hlavou Jandač. „Bohužel se nám to stávalo v základní části a teď jsme hráli zoufale v tu nejnevhodnější chvíli.“

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.