Hlavní obsah

Další výhra vrátila pardubické hokejisty do sedla

PARDUBICE

Když prohráli první dva zápasy doma, málokdo věřil, že by mohli finálovou sérii zdramatizovat. A po dalším výprasku ve třetím duelu se očekával jejich brzký konec. Jenže hokejisté Pardubic v sobě ještě našli zbytky sil. Po dvou vítězstvích sice stále prohrávají 2:3 na zápasy, ale právě oni teď určují tempo hry a právem jsou bojovně naladěni před další cestou do metropole.

Článek

„Přesvědčili jsme se, že lze na Spartě vyhrát. Ale musí to být stoprocentně odevzdaný výkon. Pokusíme se o to, abychom se tady viděli i v pondělí,“ prohlásil před novináři těsně po čtvrtečním utkání trenér Pardubic Miloš Říha.

Spokojen byl především s tím, že se jeho svěřenci nesložili z úvodního náporu hostí. „Sparta začala dost agresivně a v prvních deseti minutách jsme s tím měli problémy. Pak jsme ale potrestali jejich chyby a po prvních dvou gólech jsme se uklidnili,“ řekl.

Na posledním vítězství se gólem a asistencí podílel útočník Zdeněk Ondřej. „Ten gól, to byla střela přes obránce, takže to asi gólman pořádně neviděl. A pak se snažil dotírat před brankářem a ´Duško´v pohodě skóroval,“ popsal svou trefu a moment před brankou Andrašovského. "Asi nám teď jde štěstí trochu naproti," uznal zároveň.

Sivek: Nejsme tým, který by se položil

Sparťané sice prohráli podruhé v řadě, ale jsou si dobře vědomi svého vedení 3:2 na zápasy. „Nehodláme panikařit a zůstáváme nohama na zemi. Nejsme tým, který by se položil. Víme, že Pardubice jsou hodně dobrý soupeř,“ tvrdí útočník Michal Sivek, který nedělá tragédii ani z toho, že tým dal v posledních dvou zápasech jen tři branky.

"Je pravda, že předtím jsme dávali víc gólů. Ale tohle je finále extraligy. Snad nikdo nečeká, že budou zápasy končit 10:9 nebo 12:8,“ vzkazuje Sivek fanouškům opojeným z brankových hodů v prvních zápasech.

Reklama

Související témata: