Hlavní obsah

Slavia - Č.Budějovice 4:3Na úvod hokejové sezóny porazila Slavia Budějovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Šimánek 0 : 1
18. Vak 0 : 2
19. Beránek 1 : 2
21. Červenka 2 : 2
27. Hřebejk 2 : 3
30. Duda 3 : 3
65. Rataj 4 : 3

PRAHA

Předehrávaným utkáním mezi pražskou Slavií a Českými Budějovicemi odstartovala ve středu sezóna hokejové extraligy 2007/08. Z prvního vítězství v novém ročníku se radovali hokejisté Slavie, když hostující tým porazili 4:3 po samostatných nájezdech. Proti Budějovicím přitom pokaždé museli dohánět náskok soupeře, na konci první třetiny dokonce dvoubrankový. V nájezdech ale nakonec rozhodl o vítězství Pražanů úspěšnou trefou Igor Rataj.

Článek

Zápas začal minutou ticha za tragicky zesnulého obránce Pardubic Martina Čecha. V osmé minutě měl na hokejce slibnou příležitost Bednář, Turek však jeho střelecký pokus vykryl. Další průběh už ale patřil spíš hostujícímu týmu. V jedenácté minutě byl za podražení vyloučen Sup a už za šest vteřin dokázali hosté rozvlnit domácí síťku. Svoboda dělovku Sičáka od modré jen vyrazil před najíždějícího Šimánka a ten lehce dorazil puk.

Při přesilové hře domácích ve dvanácté minutě se před Turkem zjevil Beránek, ale budějovický gólman stihl jeho střelu vytěsnit lapačkou. Kapitán Slavie i nadále hýřil aktivitou, ale jeho další střela minula branku a poté jeho střelecký pokus vytěsnil nad jeden z bránících hráčů. Opět tak udeřilo na druhé straně - ze sevření u mantinelu se vymanil Vak a švihem přesně trefil mezeru mezi Svobodovými betony. Ještě před první sirénou se dočkal i Beránek, když v nepřehledné mlýnici před Turkem dokázal dotlačit puk do branky.

Navrátilec Duda vyrovnal

Hned na začátku druhé části hrála Slavia přesilovou hru pět na tři a dokázala toho  využít. Bednář sice z levé strany branku netrefil, ale puk se od zadního mantinelu odrazil na druhou stranu k Červenkovi a ten jej zasunul za Turka, který se nestačil přemístit. Brzy ale šli do vedení opět hosté. V 28. minutě se po levé straně protlačil před Svobodu Hřebejk a bekhendem stihl dostat puk za jeho záda.

Slávisté odpověděli po polovině zápasu, když si navrátilec Radek Duda nabruslil mezi kruhy a švihem vyrovnal na 3:3. Domácí jeho branka nabudila, dvakrát za sebou před Turkem zahrozil veterán Sup, Tomica střílel těsně vedle. V přesilové hře minutu před koncem už ale domácí nic vymyslet nedokázali.

V nájezdech rozhodl Rataj

Stejný obrázek se návštěvníkům Sazka Areny nabízel i ve třetí třetině, spíše opatrnou hru navíc předváděli i hosté. Minutu a půl před koncem normální hrací doby byli za hrubost vyloučeni Beránek a Hübl a obě mužstva se tak mohla předčasně naladit na hru ve čtyřech. Ve čtvrté minutě prodloužení zbytečně fauloval Červenka a hostům se do konce nastaveného času nabídla přesilová hra. V ideální pozici a osamocen byl před Svobodou Hřebejk, ale slávistický gólman jej nadvakrát vychytal.

Při nájezdech dokázal Svobodu překonat jen Šimánek, když odpověděl na proměněný nájezd Dudy. Další střelci v pořadí Němeček a Hübl neuspěli, trefou nad vyrážečku se naopak prosadil domácí Igor Rataj. Ondřej Veselý poté neuspěl a Slavia se mohla radovat ze dvou získaných bodů.

HC Slavia Praha - HC Mountfield 4:3 po sam. nájezdech (1:2, 2:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 20. Beránek, 22. Červenka (Bednář), 31. Duda (Doležal), rozhodující sam. nájezd Rataj - 11. Šimánek (Sičák), 19. Vak (Kotrla), 28. Hřebejk (L. Květoň). Rozhodčí: Husička - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 9:10. Využití: 1:1. Diváci: 6048.
Sestavy:
Slavia: A. Svoboda - Kadlec, Žižka, Hlavačka, Kolařík, Němeček, Drtina, Sloboda, Vašíček - D. Hruška, Beránek, Tomica - Micka, Rataj, Sup - Bednář, Červenka, Vondrka - Duda, V. Růžička ml., Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.
České Budějovice: Turek - Toman, Gřegořek, Sičák, Vydarený, F. Novák, Bolf, Mucha - M. Hudec, V. Hübl, Brabenec - Kůrka, Šimánek, Sailer - Kotrla, Vak, Veselý - Gulaš, L. Květoň, Hřebejk. Trenéři: Jandač a Černý.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.