Hlavní obsah

Litvínov - Karlovy Vary 6:2Litvínov rozdrtil Vary pěti góly v závěrečné třetině

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Kubinčák 1 : 0
16. Kumstát 1 : 1
28. Skladaný 1 : 2
47. Lukeš 2 : 2
52. Sklenička 3 : 2
52. Jánský 4 : 2
54. Jánský 5 : 2
55. Reichel 6 : 2

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova porazili v nedělním utkání 17. kola extraligy Karlovy Vary 6:2 a o tříbodovém zisku rozhodli v závěrečné třetině, kterou vyhráli 5:0. Energii tak v 42. podkrušnohroského derby nebyly nic platné dvě vyrovnaná dějství, po kterých těsně vedla.

Článek

Vstup do zápasu měli lepší domácí, kteří se ujali vedení už v polovině 6. minuty, kdy do zamířil přesně Kubinčák. Ještě do přestávky však bylo srovnáno. To se střelecky prosadil Kumstát, který zužitkoval přihrávku Koštála.

V polovině utkání zaskočila Litvínov hrubka Brandy v rozehrávce, který našel před vlastní brankou úplně volného Skuhravého. Střelu karlovarského kapitána ještě stihl brankář Hübl vyrazit, ale na dorážku Skladaného už byl krátký a hosté šli do vedení. Potom začalo střelecké trápení domácích a svou chybu neodčinil ani Branda, který se ocitl ve 31. minutě sám před Sáblíkem po podobné situaci na druhé straně, když hrubě chyboval v rozehrávce právě karlovarský gólman.

Závěrečné dějství ale zcela ovládl Litvínov. Hosté odolávali do 48. minuty a pak střelecký uragán nastartoval Lukeš. Domácí v průběhu osmi minut dokázali soupeři nastřílet celkem pět gólů. Čtyři minuty po vyrovnání se prosadil Sklenička. Za 50 vteřin tečoval Komovu lehkou střelu Jánský a stejný hráč po dalších třech minutách svou druhou trefou v zápase definitivně odsoudil soupeře k porážce. Výhru pečetil ještě kapitán Reichel.

Litvínov - Energie Karlovy Vary 6:2 (1:1, 0:1, 5:0)
Branky a nahrávky: 6. Kubinčák (Lukeš), 48. Lukeš (Šlégr), 53. Sklenička (Koma), 53. Jánský (Koma), 55. Jánský (Branda), 56. Reichel (Lukeš) - 17. Kumstát (Košťál), 29. Skladaný (Skuhravý). Rozhodčí: Jeřábek - Guth, Rittich. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. Diváci: 5421.
Litvínov: J. Hübl ml. - Šlégr, Poživil, Koma, Hranáč, Vobořil, Skuhrovec, Punčochář, Tůma - Kubinčák, Reichel, Lukeš - Jánský, Branda, Sklenička - Machulda, Benda, Jenáček - Černý, Rindoš, Bednařík. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
Karlovy Vary: Sáblík - Jiří Hanzlík, Dobroň, Řezníček, Němec, Duben, Grof - Košťál, Skuhravý, Kumstát - Zucker, Kristek, Milan Procházka - Skladaný, Melenovský, Hluchý. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata: