Hlavní obsah

Kladno - Č.Budějovice 1:3Kladno Budějovicím nestačilo, prohrálo 1:3

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Kůrka 0 : 1
46. Kůrka 0 : 2
57. Kalla 1 : 2
58. Sailer 1 : 3

KLADNO

Po heroické výhře na ledě mistra nestačili hokejisté Kladna doma na České Budějovice a prohráli s nimi ve 21. kole O2 extraligy 1:3. Už od úvodního hvizdu byli jednomu z předních mužstev tabulky nedostatečným soupeřem, Mountfieldu zařídil výhru dvěma góly Tomáš Kůrka. Po senzační výhře nováčka z Ústí nad Spartou se navíc Kladno vrátilo zpět na poslední příčku.

Článek

Do kladenské sestavy se vrátil Tomajko, ale trenér Zdeněk Müller nemohl počítat s útočníkem Milanem Gulašem. Hráč je totiž v Kladně na hostování právě z Českých Budějovic a kluby se dohodly, že proti svému týmu v extralize nenastoupí. Pro domácí to byla určitě ztráta, protože i bez průbojného útočníka to byl z jejich strany bezzubý výkon. Více toho v ofenzívě předváděli hosté.

Veselý najížděl v osmé minutě na brankáře tak urputně, že tísněn Nedvědem skončil sám v brance a ještě stihl při pádu zlomit brankáři Orctovi hokejku vejpůl. V šestnácté minutě zase hned po buly vyrazil ku brance obránce Gřegořek, bekhendem však na Orcta nevyzrál. Opora kladenské svatyně kapitulovala až v samém závěru první třetiny. Kůrka při signalizovaném vyloučení tečoval střelu Tomana a puk se současně se sirénou doslova „dokodrcal“ do branky.

V přesilovce místo branky inkasovali 

Hlavní rozhodčí Šindler během první přestávky ještě konzultoval celou situaci s videorozhodčím a pak k nevoli domácího publika ukázal do středového kruhu. Druhou třetinu sice začalo Kladno přesilovou hrou, jenže jejich smrtící zbraň už je jen labutí písní loňského ročníku. Při vlastním oslabení dokonce Orcta ohrozili Šimánek i Veselý. Dvakrát za sebou mohl ve druhé polovině zápasu zvýšit skóre také Hřebejk. Orcta však nepřekonal průnikem po levé straně, ani v okamžiku, kdy Šmach špatně odpálil puk.

Po vyloučení Hřebejka v 46. minutě se Kladnu naskytla možnost srovnat. Jenže fatální chybu udělal na modré čáře u hrazení Ševc, který nezachytil vyhozený puk, kerého se zmocnil Kůrka a bez větších potíží jej z pravého kruhu poslal za Orctova záda. Teprve pak se domácí poněkud probrali. Budějovickým obráncům zamotal hlavy čtvrtý útok domácích, Kazatelova dorážka letěla těsně vedle tyče. Nádašdiho dělovka od modré pak skončila na Turkově hrudi.

Naději přece jen vykřesal v 58. minutě Kalla, když v přesilovce přesně trefil odražený kotouč. Jenže už za 28 vteřin nezkrotil obránce Šmach poskakující puk před forčekujícím Hřebejkem, ten jej poslal na zcela volného Sailera a budějovický útočník pohotovou trefou přesvědčil domácí fanoušky, že se mohou v klidu rozejít do svých domovů.

GEUS Okna Kladno - Mountfield České Budějovice 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 58. Kalla - 20. Kůrka (Toman), 47. Kůrka, 59. Sailer (Hřebejk). Rozhodčí: Šindler - Kalivoda, Charvát. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. V oslabení 0:1. Diváci: 2328.
Kladno: Orct - Ševc, Hájek, Pavlas, Šmach, Nádašdi, Štěpánek, Trončinský - Diviš, Patera, Martin Procházka - Z. Nedvěd, Gardoň, Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav - Čurilla, Kazatel, Tomajko. Trenéři: Müller a Kasík.
České Budějovice: Turek - F. Novák, Gřegořek, Sičák, Frolo, Toman, Vydarený - M. Hudec, V. Hübl, Brabenec - Hřebejk, Šimánek, Sailer - Kůrka, Vak, Veselý - L. Květoň, Mertl, Kotrla. Trenéři: Jandač a M. Černý.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.