Hlavní obsah

Hokejisty Ústí posílil obránce Gýna

ÚSTÍ NAD LABEM

Ve snaze o vylepšení nepovedené bilance po necelé polovině základní části hokejové extraligy sáhlo vedení nováčka z Ústí nad Labem k hráčské výměně. Obranu Lvů vyztužil zkušený Vladimír Gýna, do jeho předchozího působiště v Kometě Brno naopak odešel Tomáš Houdek.

Článek

Ústí je mezi 14 týmy extraligy předposlední, navíc má suverénně nejméně produktivní útok a jeho zadní řady tíží nejvíce obdržených branek v celé soutěži.

Dvaatřicetiletý Gýna dlouho hájil barvy Litvínova, přičemž v ročníku 2002/03 posílil na dvě sezóny České Budějovice, posléze hrál i ve Vsetíně a pět zápasů absolvoval ve slovenské nejvyšší soutěži za bratislavský Slovan, ale vrátil se zpět do Litvínova. V jeho dresu odehrál i letní přípravný Tipsport Cup, ale nakonec zakotvil v brněnské Kometě.

O šest let mladší Houdek opouští Slovan po 16 zápasech, ve kterých vstřelil jediný gól. Extraligu hrál kromě Ústí také za Třinec, Zlín, Kladno a Slavii, v jejímž dresu zažil postup až do finále play off, v němž Pražané podlehli právě Zlínu.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice