Hlavní obsah

Zlín - Ústí n. Labem 3:1Přesilovky rozhodly o výhře Zlína nad Ústím nad Labem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Leška 1 : 0
17. Balaštík 2 : 0
31. Martinec 2 : 1
35. Záhorovský 3 : 1

ZLÍN

Hokejisté Zlína porazili v utkání 24. kola O2 extraligy nováčka soutěže z Ústí nad Labem 3:1. V souboji dvou týmů ze spodních pater tabulky rozhodly ve prospěch Beranů dvě využité přesilovky v první třetině. Zlín vyhrál doma v normální hrací době ve čtvrtém zápase za sebou.

Článek

V úvodních minutách se hrál opatrný hokej, když obě mužstva hrála pozorně v defenzívě a šancí bylo jako šafránu. Ústí zahrozilo v osmé minutě zásluhou Haška. Vzápětí se Beranům naskytla první výhoda přesilové hry, neboť na trestnou lavici odešel za zdržování hry Vágner. V oslabení ujel Pazourek a brankář Murín střelu vytěsnil ramenem do bezpečí. Domácí zahrozili po střelách Hamrlíka a Vosátka. V 10. minutě pro změnu hráli početní výhodu Severočeši, nicméně až na šanci Šaffera Zlínu nezatopili.

O vzrušení se postaral v 15. minutě Novotný, který zahákoval ve slibné příležitosti Záhorovského. Kouč Bokroš poslal na led Leškův útok, jenž uzavřel soupeře v obranném pásmu. Nejdříve kanonýr Balaštík orazítkoval horní tyčku Přikrylovy brány a odražený kotouč snadno usměrnil do sítě všudybyl Leška. Berani tak využili přesilovku za 48 sekund. Rovněž druhý gól dali domácí z přesilovky, a to po pouhých 10 sekundách, když se kotouč od Balaštíka došoural až za Přikrylova záda, ovšem sudí branku uznal až po konzultaci s videorozhodčím.

V úvodu prostřední části hry byly k vidění zajímavé okamžiky výhradně v momentech, kdy na ledě operovala první formace domácích. Její vůdce Leška zkoušel ve 25. minutě chytře vrátit do sítě odražený pokus Hamrlíka, ale bez úspěchu. Ústečtí Lvi se poté ubránili přesilovce domácích v době, kdy za katrem seděl Zeman, a ve 31. minutě se dokonce radovali z kontaktního gólu. Na levém křídle napřáhl k ráně Novotný a Murínem vyražený touš vrátil před prázdnou bránu Martincovi, který nemohl minout.

Zlín inkasovaná branka nabudila k větší aktivitě, nebezpečně pálil Martin Čech a chvíli na to Kubiš. O vyrovnání se hosté hodlali pokusit při vyloučení Noska, ale paradoxně sami inkasovali. Na útočné modré čáře chyboval exzlínský Novotný, Okál vyslal do brejku Záhorovského, který Přikryla vykoupal blafákem do forhendu. Před další pohromou uchránil Evanův soubor zadák Hořava, který posunul bránu, do níž střílel Filip Čech. Ve hře v početní výhodě servíroval Leška skvělý pas Záhorovskému, ale ten druhou trefu v zápase nepřidal. Závěr třetiny dohrávali Berani ve dvojnásobné přesile, když na trestnou lavici přisedl po nebezpečném faulu na Noska Hašek.

Zatímco dvojnásobná početní výhoda zůstala nevyužita, další přesilovka pět na tři se Zlínu vyskytla ve 45. minutě. Především Leškova řada si vypracovala dostatek šancí, ale obrana Severočechů a gólman Přikryl odolali. V 53. minutě se již radoval ostrostřelec Balaštík, ale rozhodčí po konzultaci s videorozhodčím gól v síti neviděli. V závěru Murín nepřipustil žádné komplikace, když skvěle vychytal Špirka, Janků a Pazourka. Zlínští si i proto připsali další tři extraligové body.

RI Okna Zlín - Slovan Ústečtí Lvi 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 16. Leška (Balaštík), 18. Balaštík (Záhorovský), 36. Záhorovský (Okál) - 32. T. Martinec (A. Novotný). Rozhodčí: Husička - Chytil, Bryška. Vyloučení: 5:9. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4063.
Zlín: Murín - Hamrlík, Galvas, Nosek (41. Lučka), Zubíček, Vosátko, Klouček - Balaštík, Leška, Záhorovský - Okál (15. - 20. M. Pšurný), M. Čech, Rachůnek - P. Barinka, Mokrejš, Andrašovský - Kubiš, Balán, F. Čech. Trenéři: Bokroš a Stuchlík.
Ústí nad Labem: Přikryl - Zeman, Vágner, A. Novotný, Hořava, Pojkar, Zápotočný, Ficenc, Gýna - Janků, Pazourek, Klimt - V. Novák, T. Martinec, Šaffer - Šagát, Špirko, Klobouček - F. Mrázek, Přeučil, Hašek. Trenéři: V. Evan a M. Mach.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.