Hlavní obsah

Zlín - Znojmo 2:3Znojmo potřetí v sezóně porazilo Zlín

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Plášek 0 : 1
30. Selingr 0 : 2
39. Galvas 1 : 2
46. Svoboda 1 : 3
48. Andrašovský 2 : 3

ZLÍN

Hokejisté Znojma vyhráli v pátečním zápase 29. kola O2 extraligy ve Zlíně nad místním celkem RI OKNA 3:2 a potřetí v letošní sezóně uštědřili soupeři porážku. Zápas dvou celků ze spodních pater extraligové tabulky byl přímým soubojem o desáté místo. Všechny góly utkání padly při přesilových hrách.

Článek

Berani hráli hned v úvodní minutě přesilovou hru, když byl vyloučen za nedovolené bránění Demel. Leškova řada si vytvořila tlak, ale gólmana Trvaje nepřekonala. Hned na konci páté minuty měli domácí další možnost přesilové hry při prohřešku Pláška. Hamrlíkovu střelu od modré tečoval Balaštík a kotouč jen těsně minul pravou tyčku. V úvodní třetině bylo šancí na obou stranách jako šafránu, neboť obě mužstva hrála pozorně v obraně a nepouštěla soupeře do vážnější šance.

Druhá třetina změnu obrazu hry nepřinesla. Domácí měli mírnou převahu, ale naráželi na konsolidovanou defenzívu Orlů. Neprosadil se proti ní Martin Čech, jemuž puk naservíroval Rachůnek, ani Andrašovský, jenž z bezprostřední blízkosti trefil pouze Trvaje. Znojmo z minima vytěžilo maximum. Při vyloučení Andrašovského se hosté dlouho nedokázali usadit v pásmu, ale poté si Plášek nabruslil mezi kruhy a švihem prostřelil Murína. Berani dřeli, ale v koncovce byli neškodní. Potvrdil to Ďurák, který po Leškově parádní přihrávce trefil pouze horní tyčku, na spolehlivého Trvaje si nepřišel ani Okál.

Ve 31. minutě podruhé udeřili Orli - v přesilovce napřáhl Jareš a Selingr parádně tečoval. Třetí branku mohli hosté přidat ve dvojnásobné početní výhodě, ale Murín své spoluhráče podržel. I když při šanci Dopity měl štěstí, znojemský matador netrefil prázdnou bránu. V závěru třetiny byl opět vyloučen Svoboda a Zlín snížil. První pětka zamkla bránící Orly do obranného pásma a seriál šancí skončil dělovkou Galvase, který od modré čáry propálil Trvaje.

Znojmo bylo ve třetí třetině lepším celkem a další branka visela ve vzduchu. Zatímco šance Erata, Kucharczyka a Dopity úspěchem neskončily, radovali se hosté při další přesilovce trefou Svobody do odkryté zlínské svatyně. Zpět do zápasu domácí dostal Andrašovský, který při dvojnásobné početní výhodě usměrnil do sítě Trvajem odraženou střelu Hamrlíka. V závěrečných minutách se Zlínu již vyrovnat nepodařilo, k úspěchu svěřenců Ernesta Bokroše nevedla ani hra bez brankáře. Zlínští hokejisté ze tří utkání se Znojmem vytěžili pouhý bod a prohráli potřetí za sebou.

RI Okna Zlín - Znojemští Orli 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 40. Galvas (Leška), 49. Andrašovský (Hamrlík) - 25. Plášek (Erat), 31. Selingr (Jareš), 47. J. Svoboda (R. Procházka). Rozhodčí: Minář - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 9:11, navíc J. Svoboda (Znojmo) 10 min. Využití: 2:3. Diváci: 3728.
Zlín: Murín - Hamrlík, Galvas, Klouček, Zubíček, Vosátko, Ďurák - Balaštík, Leška, Záhorovský - Okál, M. Čech, Rachůnek - Barinka, Mokrejš, Andrašovský - Kubiš, Balán, R. Pšurný. Trenéři: Bokroš a Stuchlík.
Znojmo: Trvaj - Jareš, Mudroch, Bičánek, Všetečka, Chvátal, Kotaška, Švrček, Mojžíš - Selingr, Dopita, Kucharczyk - Demel, R. Procházka, J. Svoboda - Plášek, Beroun, Erat - M. Růžička, Meidl. Trenéři: V. Sýkora a Hynek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.