Hlavní obsah

Slavia nestačila na Třinec, Budějovice dotahují ztrátu

PRAHA

Až závěrečné vteřiny rozhodly o vítězství hokejistů Českých Budějovic na ledě nováčka z Ústí nad Labem ve 31. kole extraligy. Do stavu 59:31 byl stav utkání nerozhodný 2:2, ale pak dostal hosty opět do vedení Veselý. Při závěrečné power play domácích pak upravil na konečných 4:2 Brabenec. Budějovice tak ztrácí na vedoucí Slavii už jen dva body, sešívaní prohráli s Třincem na nájezdy.

Článek

Hokejisté Slavie sice momentálně vedou domácí extraligu a nastříleli v dosavadním dějství nejvíce branek, ale proti Třinci se dlouho nemohli prosadit. Na jediný gól hostujícího Tomíka odpověděl až v 46. minutě Drtina, když konečně překonal Vojtka v brance Třince. V prodloužení branka nepadla, v nájezdech rozhodl o vítězství hostů David Moravec.

V Plzni se hrál hokej jako na houpačce. Domácí šli sice do vedení zásluhou Divíška, jenže hosté ze Znojma vstřelili za prvních pět minut druhé třetiny tři branky a zápas otočili. Po odehrané polovině utkání Plzeň dvěma rychlými údery vyrovnala, jenže těsně před druhou přestávkou vrátil Znojmu vedení Demel.

Devět minut před koncem Fabuš svým druhým gólem v zápase vyrovnal, hned za dvě minuty odpověděl za hosty rovněž druhou trefou Kucharczyk. Neuběhly ani dvě minuty a domácí zase vyrovnali, když Jasečko v přesilové hře ranou po ledě prostřelil Trvaje. Nakonec to byl ale znojemský gólman a jeho spoluhráči, kdo se radoval z vítězství. V páté minutě prodloužení rozhodl o výhře Jareš.

Na Vítkovice nezabraly ani pokuty, Zlín se drží

Ani pokuty na vítkovické hokejisty zatím neplatí. Tým pokračuje v matných výkonech a po reprezentační pauze ještě nebodoval; ostravskou ČEZ Arénu dnes dobylo předposlední Kladno, které díky přesilovkové trefě Radka Bělohlava z 47. minuty zvítězilo 4:3.

Hokejisté Zlína vyhráli v souboji dvou týmů ze spodních pater tabulky nad Litvínovem 3:1. Svěřenci trenéra Ernesta Bokroše prolomili nepříznivou sérii čtyř porážek v řadě. Kouč tak má ještě naději splnit nedávnou podmínku vedení a získat deset bodů do konce roku. V příštích třech utkáních jich ale ještě musí nasbírat sedm. Dvě branky Zlína zaznamenal obránce Martin Hamrlík.

Ještě devět minut před koncem prohrával Liberec doma s Karlovými Vary o dvě branky, když zavelel k obratu Lukáš Zíb. Řezníček sice už v 55. minutě dopřál hostům znovu dvoubrankové vedení, přesto se Tygři nevzdali. Už za 35 vteřin snížil Blatný a dvě minuty před vypršením normální hrací doby Zíb vyrovnal. Přesto se z nakonec vítězství radovali karlovarští, v nájezdech rozhodl Melenovský.

Hokejová extraliga - 31. kolo:
Pardubice - Sparta Praha 5:0ON-LINE
Branky: 11. Ondřej, 13. Cetkovský, 28. Linhart, 31. Somík, 50. Koma.
Zlín - Litvínov 3:1ON-LINE
Branky: 5. Hamrlík z trestného střílení, 9. Rachůnek, 54. Hamrlík - 35. Reichel.
Vítkovice - Kladno 3:4ON-LINE
Branky: 4. Jurečka, 22. P. Hubáček, 40. Ujčík - 9. Horna, 26. Ševc, 28. Tomajko, 47. Bělohlav.
Plzeň - Znojmo 5:6 v prodl.ON-LINE
Branky: 4. Divíšek, 33. Fabuš, 35. Kracík, 51. Fabuš, 55. Jasečko - 21. Kucharczyk, 24. Selingr, 25. M. Růžička, 39. Demel, 53. Kucharczyk, 65. Jareš.
Ústí n. L. - Č. Budějovice 2:4ON-LINE
Branky: 43. Špirko, 54. Čaloun - 25. Gřegořek, 47. Šimánek, 60. Veselý, 60. Brabenec.
Slavia Praha - Třinec 1:2 po sam. nájezdechON-LINE
Branky: 46. Drtina - 10. Tomík, rozhodující nájezd D. Moravec.
Liberec - Karlovy Vary 3:4 po sam. nájezdechON-LINE
Branky: 51. Zíb, 56. Blatný, 58. Zíb - 24. Skuhravý, 46. Pech, 55. Řezníček, rozhodující nájezd Melenovský.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.