Hlavní obsah

Sparta - Vítkovice 2:1Sparta po třech zápasech bez bodu zdolala Vítkovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
39. Štrba 1 : 0
56. Jurečka 1 : 1
64. Sivek 2 : 1

PRAHA

Hokejisté pražské Sparty po třech utkáních bez bodového zisku zabrali a v nedělním 32. kole extraligy porazili Vítkovice 2:1 v prodloužení. Devět vteřin před koncem nastavení rozhodl v přesilové hře Michal Sivek. Pražané sahali v utkání i po třech bodech, ale v 57. minutě inkasovali po střele Petra Jurečky při vlastní přesilovce.

Článek

Ostravany po páteční změně vedli místo kouče Miroslava Fryčera a jeho asistenta Jana Danečka provizorně Mojmír Trličík se Zdeňkem Motákem. Vítkovice pod jejich vedením získaly po pětizápasovém půstu venku alespoň bod.

Den před Štědrým dnem zvolila Sparta netradiční začátek utkání v 15:00, aby přilákala i rodiny s dětmi. Oba trápící se týmy hrály především pozorně z defenzivy a šancí moc nebylo. Ve čtvrté minutě se po Švagrovského akci snažil dorážet Podlešák. Následovala přesilovka po Burgrově vyloučení, v které se ale domácí neprosadili. V polovině úvodního dějství při Beckerově trestu prověřili Vítkovičtí Štefla, ale Köhler a Křenželok šanci nevyužili. Po návratu z trestné lavice se natlačil v úniku před branku Becker, ale nezakončil úspěšně.

Na začátku druhé části si vytvořila Sparta nápor, dvě šance nevyužil Langhammer a neuspěli ani Vaic a Ton. V 26. minutě fauloval při signalizovaném vyloučení Ostravanů vysokou holí Petr Nedvěd a po trestu na dvě plus dvě minuty měli početní výhodu naopak hosté. Ale neuspěli stejně jako při následném Vaicově trestu. Při hře čtyř proti čtyřem pak dvakrát nepřesně vystřelil vítkovický Burger.

Tabaček střílel těsně vedle

V 35. minutě vyzkoušel Pruska dvakrát Vaic a těsně vedle vystřelil Tabaček. Potom hráli dvakrát přesilovku domácí a dočkali se i vedoucí branky. Nejdříve ale v 39. minutě chyboval Vykoukal, Vala však únik zakončil bekhendovou střelou do Štefla. Následně Vykoukalovu střelu od modré čáry tečoval před brankou osamocený Štrba a Sparta se 39 vteřin před koncem druhé části radovala.

Na úvod závěrečné třetiny vypálil nebezpečně Hanzlík, na druhé straně měl možnost Petr Hubáček. Vítkovice pak potvrdily při Melichárkově trestu, že se jim nedaří. Sparta si při své přesilovce vytvořila větší nápor, ale také ji nezužitkovala. V 48. minutě měl největší šanci na vyrovnání Köhler, ale Štefl jeho ránu chytil. Vzápětí mohl pojistit výsledek Petr Nedvěd.

Vyrovnání přišlo nečekaně v 57. minutě, kdy v oslabení Jurečka překvapil od modré čáry Štefla a vynutil si prodloužení. V druhé minutě nastavení fauloval unikajícího Křenželoka Vykoukal, ale Sparta ve třech proti čtyřem odolala. Po nedovoleném zákroku Gulašiho na Sivka měli výhodu na závěrečných 62 sekund nastavení Pražané a devět sekund před koncem rozhodl zblízka Sivek.

Sparta Praha - Vítkovice Steel 2:1 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 40. Štrba (Vykoukal), 65. Sivek (Štrba) - 57. Jurečka. Rozhodčí: Pešina - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4652.
Sparta Praha: Štefl - Ptáček, Stehlík, Vykoukal, Jan Hanzlík, Černošek, Tabaček - Melichárek, P. Nedvěd, Sivek - Ton, Langhammer, Štrba - Dragoun, Vaic, Hromas - Becker, Švagrovský, Podlešák. Trenéři: Výborný a Jelínek.
Vítkovice: Prusek - Jurečka, Gulaši, Kuboš, Trnka, Ovčačík, Heš - Klimek, Burger, P. Hubáček - Ujčík, Vala, Krenželok - Tomášek, R. Hruška, Köhler. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.