Hlavní obsah

Karlovy Vary - Plzeň 0:3Plzeň vyhrála díky gólům v přesilovkách na ledě Karlových Varů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Ludvík 0 : 1
4. Vlasák 0 : 2
44. Šindel 0 : 3

KARLOVY VARY

Hokejisté Plzně vyhráli ve třetím západočeském derby této sezóny na ledě Karlových Varů 3:0. Hosté o své výhře rozhodli lepší produktivitou v přesilových hrách, ve kterých vstřelili všechny své branky. Domácí Energie tak čeká již sedm zápasů na výhru v normální hrací době. Rozhodčí Jeřábek rozdal v nervózním duelu celkem 134 trestných minut.

Článek

Díky nedisciplinovanosti se domácí dnes nedostali vůbec ke svému tradičnímu počátečnímu náporu. Již v první minutě byl blízko úvodnímu gólu při signalizované výhodě Matějovský, ale rozhodčí Jeřábek po konzultaci s kolegou u videa branku neuznal. Řezníčka však krátce poté na trestnou lavici následoval Němec a hosté tak dostali šanci hrát 104 vteřin dlouhou výhodu přesilové hry pět na tři, kterou vteřinu před koncem Ludvík využil. Předcházející výborné Mensatorovy zákroky proti Šindelovi tak Energii moc platné nebyly.

O minutu později byl na pět minut vyloučen za střet s Dvořákem Mudroch a Plzeň klasickou výhodu po devatenácti vteřinách využila. Karlovarští hráči navíc byli hodně podráždění, tvrdě dohrávali soupeře a výsledkem byl další Skuhravého trest. Následnou dvouminutovou dvojnásobnou početní výhodu však Lasselsberger nevyužil. Dvě minuty v kuse si proto bránící trojici zahráli i domácí, když na trestnou lavici postupně putovali Derner, Matějovský a Benák. Řezníček však od modré trefil pouze spoluhráče Skuhravého, proti Pechově pokusu výborně zasáhl Málek.

Série vyloučení pokračovala i ve druhé třetině, kdy na trestné lavici prakticky stále někdo seděl. Nečistěji podle sudího Jeřábka hráli hosté, Energie se však v přesilových hrách nedokázala prosadit. Karlovarští sice uzavřeli soupeře v jeho obranném pásmu, jejich kombinaci však chyběla rychlost i překvapivá myšlenka. Navíc Málek byl pozorný. Domácí jej nedokázali překonat ani v další 71 vteřin dlouhé hře pěti proti třem. Divákům obou táborů se však metr rozhodčího moc nezamlouval, v polovině zápasu se na ledě objevily i odpadky.

Třetí gól mohl ve 40. minutě přidat Divíšek, svůj samostatný nájezd neproměnil - Mensator byl připravený. Na začátku třetího dějství ale reprezentační brankář nestačil na střelu Šindela v přesilové hře a hosté se tak hodně přiblížili zisku tří bodů. Karlovarští se sice snažili se zápasem ještě něco udělat, gól se jim ale nepodařilo vstřelit. Málek tak potřetí v sezóně udržel čisté konto.

Energie Karlovy Vary - Lasselsberger Plzeň 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 3. Ludvík (Vlasák), 5. Vlasák (Ludvík), 44. Šindel (Kracík). Rozhodčí: Jeřábek - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 11:16, navíc Mudroch a Pech oba 5 min. a do konce utkání, Melenovský (všichni K. Vary) 10 min. a do konce utkání. Využití: 0:3. Diváci: 4220.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Řezníček, Němec, Duben, Jiří Hanzlík, Mudroch, Grof, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Zucker, Pech, Milan Procházka - Bílek, Melenovský, Hluchý - Tvrdek, Kristek, Skladaný. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.
Plzeň: Málek - Čakajík, Derner, Benák, Dresler, Jasečko, Dobrovolný - Vlasák, Divíšek, Matějovský - Fabuš, Kracík, Ludvík - Důras, Vampola, Laš - Dvořák, Šindel, Kubalík. Trenéři: Kučera a F. Černý.

Reklama

Související témata: