Hlavní obsah

Karlovy Vary získaly do konce sezóny Poláka z farmy Dallasu

KARLOVY VARY

Mužstvo Karlových Varů posílí hokejový útočník Vojtěch Polák, který tři roky působil v zámořských soutěží, ale do kádru Dallasu se neprosadil. „Vojta se vrací z Dallasu na hostování do konce této sezóny," uvedl na oficiálních stránkách karlovarského klubu tiskový mluvčí Jiří Holý.

Článek

"Po sezóně mu končí smlouva a my se budeme maximálně snažit o to, aby ve své kariéře pokračoval v našem klubu,“ řekl k přesunu Poláka na západ Čech Holý. "Vojta za nás chce hrát a my věříme, že bude kvalitní posilou,“ přidal mluvčí klubu.

Poláka si vybral Dallas v roce 2003 v druhém kole draftu jako celkově 36. hráče v pořadí. Do zámoří odešel útočník, který má na kontě i jeden start za českou reprezentaci, o dva roky později. V NHL si připsal jen pět startů. V této sezóně odehrál za Iowu 35 utkání a připsal si 16 bodů za šest branek a deset asistencí.

V extralize Polák vedle Karlových Varů krátce oblékl i dres Jihlavy a pražské Sparty. Celkem má na kontě v nejvyšší soutěži 139 utkání, nasbíral 36 bodů za 11 branek a 25 asistencí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.