Hlavní obsah

Vítkovice udržely výhrou nad Zlínem šanci na play-off

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic se vítězstvím 3:1 nad Zlínem udrželi v boji o play-off, ale před posledním kolem už postup nemají ve vlastních rukou. V posledním kole musí porazit Slavii a doufat, že Kladno nebo Plzeň neuspějí. Domácí nedělní zápas rozhodli druhým gólem Hrušky v 46. minutě po hrubce zlínského beka Galvase. Jediný gól hostů dal v závěru Balaštík, který tím zvýšil své šance na prvenství v soutěži o nejlepšího střelce základní části.

Článek

Domácí se po neúspěšném experimentu v Litvínově vrátili ke kře na čtyři útoky a v první části je to vyneslo k vytrvalé převaze. Murín byl ve zlínské brance chvilkami jako na střelnici, ale Vítkovičtí drtivou většinou ze svých 21 ran v první části zacílili střed branky. Pár jasných příležitostí se z tlaku domácích urodilo. Ujčík se v osmé minutě zblízka svým bekhendem nevlezl mezi tyče, Krenželok byl o minutu později přesnější, ale Murín jeho pokus vyrazil a z dorážky už střelec mířil nad břevno. Domácí hráli chvilku i v dvojnásobné přesilovce, 19 sekund však bylo příliš krátkých na to, aby v ofenzívě něco převratného vymysleli.

Zlín se vzepjal v úvodu druhé třetiny. Trnka sice proti Murínovi hned v jejím úvodu zazvonil na tyčku, ale hosté si zlepšeným bruslením vykoledovali v rychlém sledu tři vyloučení na vítkovické straně. Kroužení kolem Pruska však k ničemu nevedlo. Dokonce ani v době, když Zlínští hráli 37 sekund pět na tři a bránící Burger k tomu ještě přišel o hůl, si žádnou gólovou situaci nevytvořili.

Ani z pohledu Vítkovic to nebyla žádná zkázonosná ofenzíva. Domácí byli přímočařejší, ale před Murínem jim chybělo více agresivity. Vedoucí gól museli trefit z dálky: Heš se v 31. minutě opřel v přesilovce do puku na modré čáře a vzkřísil vítkovickou naději na play off.

Údržba náskoku už Ostravanům moc námahy nedalo. Zlín s nimi v poli opticky držel krok, ale v útočném pásmu byl v podstatě neškodný. Když ve 46. minutě předvedl kardinál kiks v rozehrávce Galvas, bylo rozhodnuto. Zlínský bek křížným pasem namazal Hruškovi, který mířil přesně pod horní tyčku..

Hostující kanonýr Balaštík si v přesilovce 28. gólem v sezoně přiživil šanci na prvenství o nejlepšího střelce základní části, ale náznaky dramatu bleskově zahnal Krenželok, který z úhlu dorazil za Murína Burgerovu střelu. Ostravský tým tak ukončil sérii pěti porážek a stále má šanci postoupit do předkola play-off.

Vítkovice Steel - RI Okna Zlín 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 31. Heš (Ovčačík), 46. R. Hruška, 57. Krenželok (Burger) - 56. Balaštík (Leška). Rozhodčí: Homola, Mikula - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:1. Diváci: 4897.
Vítkovice: Prusek - Jurečka, M. Barinka, Kuboš, Trnka, Ovčačík, Heš - Tomášek, Burger, Krenželok - Ujčík, Šimíček, P. Hubáček - Klimek, R. Hruška, Köhler - Svačina, Jánoš, Vala. Trenéři: Bokroš a Bolek.
Zlín: Murín - Hamrlík, Galvas, Nosek, Ďurák, Hlavačka, Lučka, Vosátko, Bořuta - Balaštík, Leška, Rachůnek - Okál, Mokrejš, Brunec - M. Pšurný, Balán, Záhorovský - Kubiš, Roman Vlach, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Přikryl.

Reklama

Související témata: