Hlavní obsah

Hokejisté Třince uhráli desítku zase na Spartě

PRAHA

Vítězství na ledě Sparty zabezpečilo hokejistům Třince účast v předkole play-off extraligy, Oceláři si tak zopakovali loňský scénář. „Zase se nám povedlo zdolat mistra a tím máme jistou desítku,“ usmíval se kapitán Jan Peterek s tím, že minule přinesl klid až závěrečný zápas v Praze, teď to vyšlo o kolo dřív.

Článek

„Naštěstí se o našem osudu nebude rozhodovat až ve čtvrtek, nechtěl jsem zažít se Znojmem boj o postup,“ oddechl si kouč Břetislav Kopřiva a chválil defenzivní projev týmu: „I když chyběla obranná páteř mužstva, kluci byli nahecovaní a vše podtrhl bezchybný brankář Vojtek.“

Třinec dobře znal postupovou matematiku. „Přijeli jsme s touhou udělat tři body, které nám zaručí play-off, a zlomovými okamžiky se stala naše přežitá oslabení. Na mojí nule má ale zásluhu celý tým. Měl jsem i štěstí, to ale přeje připraveným,“ smál se Martin Vojtek, jenž potřetí v sezóně udržel čisté konto a s téměř 95procentní úspěšností vládne statistikám.

Nejlepší sestava 51. kola extraligy podle Sport.cz:
M. Vojtek (Třinec-4) - T. Malec (Třinec-2), D. Hájek (Kladno-3) - V. Hübl (Č. Budějovice-2), P. Patera (Kladno-6), M. Růžička (Znojmo-2).

Naopak sparťanskému brankáři Tomáši Dubovi moc veselo nebylo, byť Pražané mají přes prohru zabezpečenu přímou účast ve čtvrtfinále, kde potkají Liberec nebo Karlovy Vary. „Soupeře nevybíráme a nejdůležitější je, že nehrajeme dobře a těžko čekat, že zlepšení přijde samo, play-off. Potřebujeme se vrátit k jednoduchosti a chytit se už příště v Plzni,“ líčil.

Reklama

Související témata: