Hlavní obsah

Patera na Procházku a Kladno má mečbol

KLADNO

Už jen jediná výhra schází hokejovému Kladnu, aby se probilo do extraligového čtvrtfinále. Skvostná souhra nejzkušenějších posunula Středočechy k postupovým branám. Pavel Patera nahrával, Martin Procházka pálil. Závěrečná děkovačka fanoušků po vítězství 5:2 patřila hlavně jim.

Článek

„Jsme pořád na ledě, hrajeme přesilovky, jsme hodně nasazovaní, vyplývá to ale z vývoje zápasu, že jsme vidět,“ vykládal Procházka a za své góly děkoval nejoblíbenějšímu spoluhráči. „To je prostě celý Patýs. Dokáže mi dát skvělou přihrávku. Naznačí střelu a pošle puk přesně na hokejku, tak to umí jen on,“ chválil své hokejové „dvojče“ Procházka, který dvakrát bez přípravy uklidil puk za Málkova záda. „Bylo to sice i štěstí, ale momentálně se cítíme dost dobře, šlape nám to.“

Otupená tvrdost

Kapitán Patera si zatím lebedil, jak je jeho tým disciplinovaný. Hlavně v úvodu zápasu se to domácím vyplatilo. Tradiční plzeňská tvrdost se otupila. „Ustáli jsme to, v plzeňské hře proti základní části ale není zase takový rozdíl. Nám to nakonec vyhovuje, hrajeme přesilovky, máme víc šancí,“ vykládal Patera. „Občas je to ale neúnosné, některé fauly jsou dost zákeřné. Rozhodčí asi začnou pískat úplně všechno,“ vysvětloval 24 dvouminutových trestů Procházka.

Oba se ale shodli, že nejdůležitějším faktorem utkání bylo přežité dvojnásobné oslabení ve druhé třetině. „Kluci to perfektně odmakali, to pak soupeře strašně srazilo dolů,“ řekl Procházka. „Tenhle moment a taky skutečnost, že jsme neustále vedli. Snažit se museli oni,“ přitakával Patera. A doufal, že rozhodující třetí výhru přiveze Kladno už z Plzně. Tam se ale mají P+P na co těšit. Naštvaný soupeř a rozjetí fanoušci vytvoří společně zaručeně pekelnou atmosféru. „Musíme udržet nervy, neoplácet,“ nabádal Procházka. „Zkoušeli nás vyprovokovat, ale nevyšlo jim to. Doma rozhodně budou chtít vývoj série zvrátit, ale výrazně jiné snad ty zápasy nebudou,“ zadoufal Procházka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.