Hlavní obsah

Litvínov - Karlovy Vary 2:3Karlovy Vary jsou po výhře v Litvínově krůček od semifinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Jenáček 1 : 0
9. Pech 1 : 1
18. Melenovský 1 : 2
26. Pech 1 : 3
47. Černý 2 : 3

LITVÍNOV

Hokejisté Karlových Varů zvítězili ve čtvrtém utkání čtvrtfinále play-off extraligy v Litvínově 3:2. V sérii tak vedou 3:1 na zápasy a k postupu do semifinále jim chybí jediné vítězství. To může Energie vybojovat v úterý, kdy od 17:25 hostí Litvínov v domácím prostředí. O vítězství se nejvíce přičinil útočník Lukáš Pech, autor dvou branek.

Článek

Opět vyprodané hlediště Zimního stadionu Ivana Hlinky bylo od úvodních minut svědkem další velké hokejové bitvy. První střelu si připsal už po pár vteřinách domácí kapitán Reichel, ale ve vyložené šanci se po chvilce ocitli hosté. Domácí obrana se uctivě rozestoupila před Dobroněm, jehož zastavila až Šlégrova "sekera" a posléze zákrok gólmana Fraňka.

Šlégr za svůj faul musel na trestnou lavici, kde už seděl Trávníček, a Energie hrála 58 vteřin v pěti proti třem. Při dvojnásobné početní výhodě se do obrovské šance dostal Kumstát, ale nedokázal překonat ležícího Fraňka. Poté minul před domácím brankovištěm v dobré pozici Bílek.

Jak sehrát dvojnásobnou přesilovku, ukázal v sedmé minutě Litvínov. Z možných 91 vteřin mu ke gólu stačilo pouhých dvacet, když Jenáček po Brandově přihrávce prostřelil pod rukou Mensatora. V pokračující výhodě jednoho hráče v poli znovu zamkli Litvínovští soupeře před jeho brankou, v obrovské šanci se ocitl Jánský, vzápětí pálil nebezpečně z otočky Reichel, ale druhý gól z domácích holí nepřišel.

Udeřilo naopak na druhé straně. Na trestnou lavici usedl domácí Lukeš, v přesilovce vypálil Polák, vyražený puk si našel Pech a pohotově vyrovnal. Odpovědět mohl po chvilce Jánský, ovšem Mensator byl proti, stejně jako na druhé straně Franěk, jenž zneškodnil Kumstátův samostatný únik. Západočeši šli přesto ještě v první třetině do vedení. Po Mudrochově vyražené střele si puk přikopl Melenovský, poslal ho po ledě mezi Fraňkovy betony a domácí gólman ho usměrnil do sítě.

Druhá třetina navázala vysokým tempem na tu první, pouze ubylo brankových příležitostí a mírně navrch měli hosté. V 26. minutě Melenovský v přečíslení perfektně načasoval přihrávku na Kristka, toho však akrobaticky vychytal Franěk.

Ale netrvalo dlouho a Západočeši se zvýšení těsného náskoku přece jen dočkali, když se důrazem ve Fraňkově brankovišti a další dorážkou prosadil znovu Pech. Stav 1:3 přinesl nervozitu v hledišti i na ledě a v 35. minutě došlo na pěstní výměnu názorů mezi Brandou a Skladaným; i v ní však měl nakonec navrch hostující útočník.

Hosté se od své třetí branky o něco více zatáhli a pečlivě hlídali náskok, což se jim proti bojujícímu Litvínovu dlouho dařilo. Severočeši však stupňovali tlak a dočkali se snížení. Po akci Černého vznikla před Mensatorem velká skrumáž, několik domácích dorážek se neujalo, uspěl až se svým dalším pokusem sám Černý.

Domácí se tlačili za vyrovnáním, čehož hosté využívali nebezpečnými brejky, při nichž v rozmezí necelých dvou minut orazítkovali Procházka a Kumstát tyč. V 55. minutě mohl svůj hattrick završit Pech, ale šance domácích udržel výborným zákrokem Franěk.

Vyrovnání měli na hokejce v krátkém sledu v 58. minutě Branda a po něm i Černý, v čase 59:08 přišel oddechový čas a následná hra Litvínova bez brankáře, umocněná předchozím vyloučením Řezníčka. Karlovy Vary si ale již cennou výhru nenechaly vzít.

Litvínov - Energie Karlovy Vary 2:3 (1:2, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Jenáček (Branda), 48. J. Černý (Tomas) - 10. Pech (V. Polák), 19. Melenovský (Mudroch), 27. Pech (Prošek). Rozhodčí: Husička, Hradil - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 8:9, navíc Kraft a Řezníček (oba Karlovy Vary) oba 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 6800 (vyprodáno).
Litvínov: Franěk - L. Poživil, Šlégr, Punčochář, Hranáč, Vobořil, Skuhrovec, Švarný, Tůma - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, Branda, Jenáček - Trávníček, Bahenský, Tomas - J. Černý, Rindoš, Bednařík. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Jiří Hanzlík, Mudroch, Řezníček, Němec, Duben, Grof, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Bílek, Kraft, Skladaný - Melenovský, Kristek, Milan Procházka - V. Polák, Pech, Hluchý. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.
Stav série: 1:3.

Reklama

Související témata: