Hlavní obsah

Hadamczik se stal trenérem i manažerem Vítkovic

OSTRAVA

Bývalý reprezentační trenér Alois Hadamczik je novým koučem i generálním manažerem extraligových hokejistů Vítkovic. Vedení klubu se s ním dohodlo na tříleté smlouvě. Pětapadesátiletý Hadamczik získal nové angažmá necelé tři týdny po odchodu z reprezentace, kde ohlásil konec po vyřazení národního týmu ve čtvrtfinále mistrovství světa v Kanadě.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér Alois Hadamczik

Článek

Vítkovice oslovily Hadamczika už na začátku května, ale trenér chtěl svou další budoucnost řešit až po mistrovství světa v Quebeku a Halifaxu. Po nevydařeném šampionátu a porážce se Švédskem ve čtvrtfinále turnaje nakonec ohlásil konec na reprezentační střídačce a vzal si čas na rozmyšlenou před rozhodnutím o další budoucnosti.

Nakonec podle očekávání kývl Vítkovicím a ke trénování si přibral ještě funkci generálního manažera. Do ostravského klubu se Hadamczik vrací po šesti letech, kdy klub zaznamenal poslední velký úspěch. V sezóně 2001/02 podlehly Vítkovice až ve finále extraligy pražské Spartě. Tehdy byl Hadamczikovým asistentem Kamil Konečný, který bude tuto funkci plnit i v nadcházející sezóně.

Poslední dva roky se klub vůbec nedostal do play-off, a to se má nyní změnit. "Postoupit do play-off je první cíl. Vždycky chcete vyhrát všechno, ale musíme jít postupnými kroky," řekl Hadamczik ČTK. "Zatím nechci mluvit o dalších cílech, síla mužstva se ukáže po letní přípravě. Mužstvo ale znám, stejně jako hráče, kteří přicházejí. Od hráčů budu vyžadovat maximální přístup a nasazení, od toho se bude odvíjet herní projev. Ale pro hráče je povinnost vůči divákům vstoupit do každého zápasu s maximálním nasazením," dodal.

Reklama

Související témata: