Hlavní obsah

Vítkovice chtějí zpátky play-off i diváky

OSTRAVA

Vrátit se po dvou letech do play-off, to je hlavní úkol vítkovických hokejistů v nové sezóně. Klub však musí hospodařit s menším rozpočtem, protože sportovní neúspěchy se podle prezidenta Františka Černíka negativně odrazily na zájmu partnerů..

Článek

"Ty dvě sezóny bez play-off se na tom podepsaly, přemlouvat někoho není jednoduché. S financemi je to slabší, než to bylo. Začátek soutěže proto bude důležitý. Očekáváme, že se výkony zvednou, a tím přilákáme zpátky některé bývalé nebo nové sponzory," řekl na dnešní tiskové konferenci Černík.

Zašlý lesk má ostravskému celku znovu vrátit bývalý reprezentační trenér Alois Hadamczik, který po mistrovství světa Vítkovicím kývl na nabídku. Podle něj se především musí změnit nasazení hráčů. "Od prvního utkání budu vyžadovat maximální přístup a výkon na place. Musíme diváky přesvědčit, že se vyplatí chodit na hokej ve větším počtu. První cíl je účast v play-off," předestřel Hadamczik své vize.

Přišli Štefanka, či Varaďa

Ačkoli klub nemohl moc rozhazovat, do kádru dokázal nalákat hokejisty s visačkou kvality. Na vítkovickou minulost znovu naváže třeba slovenský útočník Juraj Štefanka nebo dvojnásobný mistr světa Václav Varaďa, který se domů vrátil po dlouhých letech v zámoří. Tvrdý forvard s dlouholetými zkušenostmi z NHL však úvod sezóny propásne kvůli operaci kolena.

"Nedá se říct, že by nám jeho zranění nabouralo systém hry. V životě to prostě tak bývá, že někdy máte zraněných více, jindy méně. Musíme se s tím smířit. Venca tři týdny trénuje s kondičním trenérem a do měsíce by mohl začít na ledě," uvedl Hadamczik.

Tým v létě posílili i obránci Angel Krstev (Liberec) s Richardem Stehlíkem (Sparta) a útočníci Róbert Petrovický (Leksand), Lubomír Korhoň (Třinec), Francouz Yorick Treille (Ingolstadt). Z nižších zámořských soutěží přišli Ondřej Roman s Markem Kvapilem. "Představenstvo udělalo opravdu maximum, aby kádr byl dobrý, a doplnění je na možnosti klubu mimořádné, jaké vůbec šlo udělat. Do kádru přišla konkurence," řekl Hadamczik.

Vítkovice v přípravě zdolaly Dynamo Moskva

Vítkovice v přípravě střídavě vítězily i prohrávaly, ale své možnosti naznačily v duelu s Dynamem Moskva, které zdolaly 5:3. "Něco nám to ukázalo. Bude ale důležité, abychom z hráčů maximální výkon uměli dostat a uměli ho i zopakovat," upozornil Hadamczik.

Zajímavostí je, že během letní přípravy se dvakrát změnila brankářská jednička. Nejdříve jí byl Martin Prusek, který však týden před začátkem extraligy odešel na hostování do Spartaku Moskva a do role jasné jedničky tak nepřímo pasoval Marka Pince. Ten měl chytat za Jekatěrinburg, ale po ekonomických potížích v klubu se po týdnu vrátil do Ostravy.

"Vůbec bych se dvojici v tomto složení nebránil, už jsem něco podobného zažil a fungovalo to. Dopředu chci deklarovat, že i Štěpánek je dobrý gólman a chtěli bychom, aby dostával příležitosti. Díky svému přístupu a kvalitám si to zaslouží," podotkl Hadamczik

Reklama

Související témata: