Hlavní obsah

Kopřiva: Tohle byla tragédie a ostuda, musíme se nad sebou zamyslet

Nebýt jeho, Kladno by si z ledu Slavie odváželo daleko větší prohru než 1:5. Brankář Miroslav Kopřiva sice pětkrát lovil kotouč ze své sítě, mnoha dalším brankám ale stačil zabránit. Přesto byl po utkání hodně skleslý. Jak by také ne! Středočechům se duel na ledě mistra hrubě nevydařil. „Výsledek je pro nás ještě hodně milosrdný,“ reagoval reprezentační gólman na dotaz Sport.cz.

Článek

Kladno sehrálo na Slavii nepodařenou partii, šanci na bodový zisk jste ztratili prakticky již po pár minutách. Souhlasíte?

Těžko se mi tohle utkání hodnotí. Nevyšlo nám to po všech stránkách. Dá se říct, že to byla naše malá tragédie a ostuda. Výsledek je pro nás ještě hodně milosrdný. Musíme se nad sebou zamyslet, takhle dál pokračovat nemůžeme.

Asistent trenéra Kasík na tiskové konferenci prohlásil, že už v páté minutě za stavu 0:2 bylo de facto po zápase. Vnímal jste to jako hráč stejně tak?

Já si to nemyslím. Před námi bylo dalších padesát pět minut. Už jsme se z toho ale neoklepali, ty dva rychlé góly nás asi dostaly do krize.

Neuvažoval jste, že z branky za nepříznivého stavu prchnete na střídačku?

Ne. Po první třetině za mnou přišel trenér brankářů s tím, jestli chci dál pokračovat. Pořád jsem věřil, i když jsme prohrávali 0:3, že s tím můžeme něco udělat. To jsem věřil špatně.

V posledních zápasech vám přesilovky nejenže nejdou, při téměř každé na vás navíc pádí v rychlém brejku některý z hráčů soupeře. Nemáte už ze hry v početní výhodě malinko strach?

Je pravda, že soupeř nás v nich v posledních zápasech častokrát přečísluje. Musíme na tom hodně zapracovat. Místo toho, abychom nějaký gól dali, pouštíme soupeře do šancí.

Všiml jsem si, že jste na Slavii snad každou minutu klepal hokejkou o led, jako byste beky na něco upozorňoval. Prozradíte na co?

S beky máme nacvičený signál, když se tam sjíždí hráči soupeře. Slavia má tohle dobře natrénované. Když třeba u sebe v pásmu vyhraje buly, dva hráči okamžitě startují na druhou modrou, kam jde dlouhá přihrávka. To jsme mohli vidět u čtvrtého gólu, kde náš obránce tu dlouhou přihrávku promáchl a slávisti jeli dva na jednoho.

Ve druhé třetině jste reflexivním mávnutím lapačkou vychytal Jaroslava Bednáře, který k vám vzápětí přijel a cosi vám říkal. Co to bylo?

To bych si nechal pro sebe, patří to jen mezi nás dva. Ale to, co tam dneska Jarda Bednář předváděl? Naši obránci z toho budou muset mít nějaké trauma. Co dokázal, bylo něco neskutečného.

Co přesně vám utkvělo v paměti?

Vezměte si druhou třetinu, jak se tam třikrát prokličkoval sám před bránu! Při pátém gólu ve třetí třetině nás tam povodil jako kuželky. Minimálně patnáct vteřin tam stojící kličkoval. Hrál opravdu výborně!

Kladno se téměř po celou sezónu nemůže zbavit výkyvů ve formě. Po jednom vyhraném zápase přijde jiný prohraný, což se neustále opakuje. Máte pro to vysvětlení?

Doma hrajeme výborně, bodujeme. Jakmile ale vyjedeme za ceduli „KLADNO“, nejde nám to. Poslední zápas venku jsme vyhráli 6:4 ve Zlíně. Nevím, čím to je. Asi vždycky dostaneme rychlý gól a už se z toho nevyhrabeme.

Pohybujete se na hranici desátého místa, které zaručuje účast v předkole play-off. Každý zápas je tedy klíčový. Nemyslíte, že se tohle vědomí negativně nepodepisuje na psychice mužstva?

Na to se musíte zeptat kluků. Já myslím, že tohle by mělo být v pohodě. Dneska nám to ale opravdu nevyšlo. Byla to tragédie.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.