Hlavní obsah

Českobudějovičtí se zmítají v krizi, změna trenéra zatím nepomohla

PRAHA

Hokejisté Českých Budějovic mají na svém kontě nelichotivou sérii osmi prohraných zápasů v řadě, která je poslala na poslední místo tabulky. Propuštění trenéra Ernesta Bokroše na začátku nového roku nepomohlo, mužstvo od 2. ledna prohrálo další tři zápasy. Herní mizérii korunovali Jihočeši v posledním kole potupnou domácí prohrou 0:7 se Slavií.

Článek

„V posledních utkání jsme měli začátky špatné, prohráli jsme si zápasy hned v úvodu. A znovu se to opakovalo,“ smutnil po duelu českobudějovický kapitán Ondřej Veselý na klubových stránkách. „Žádná bouřka nebyla, to je zbytečné. Řekli jsme si, co dál zlepšit, protože je to pořád dokola,“ uvědomuje si jednatřicetiletý útočník, jenž má na svém kontě 10 kanadských bodů (3+7).

Zatímco v přípravných utkáních na letošní sezónu se Jihočechům dařilo, když prohráli pouze třikrát, start nové sezóny se jim příliš nevyvedl. Z deseti utkáních přišla přesně polovina porážek, jenže to nejhorší České Budějovice teprve čekalo. V následujících deseti kolech vyhrály jen dvakrát. Krize.

Jen tápou

Nejsvětlejší období mělo mužstvo Mountfieldu od 23. do 32. kola, kdy prohrálo jen dvakrát a zdálo se, že se tým zvedne a bude atakovat příčky play-off. Naposledy zvítězilo 15. prosince se Slavií, od té doby jen tápe a osm porážek v řadě jej posadilo na dno tabulky za nováčka z Mladé Boleslavi.

„Nesmíme se tomu poddat, protože tým máme solidní, je to jenom v nás,“ myslí si kapitán Jihočechů. „Musíme se z toho vzpamatovat, začít hrát účelně, nedostávat zbytečné góly, no a nějaké samozřejmě vstřelit,“ burcuje mužstvo Veselý, jenž v minulém ročníku došel s týmem do semifinále, kde Jihočeši podlehli Karlovým Varům. Letos Mountfield balancuje na hranici baráže.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.