Hlavní obsah

Pardubice - Vítkovice 2:1Pardubice porazily Vítkovice a posunuly se do čela extraligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Čáslava 1 : 0
30. Strapáč 1 : 1
36. Divíšek 2 : 1

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic dokázali podruhé za sebou porazit Vítkovice 2:1 a posunuli se tak do čela extraligy. Dosavadní lídr pražská Slavia totiž doma nezvládla zápas s Libercem. Všechny branky padly ve druhé třetině, autorem rozhodujícího gólu byl Tomáš Divíšek.

Článek

Ale nebylo to lehké vítězství, spíš naopak. Hosté bojující o účast v první šestce se představili jako houževnatý soupeř. Od začátku se hrál rušný, bojovný hokej a podílela se na něm obě mužstva. Domácí byli jednoznačně lepší v úvodní třetině, ve které měli herní převahu, ale chybělo jim brankové zakončení.

Do první šance se však dostali hosté, když ve čtvrté minutě dvakrát nebezpečně střílel Hruška. Pardubičtí měli v první desetiminutovce dvě slibné možnosti otevřít skóre, ale vyloučení Jurečky i Burgra zůstala bez potrestání. V 11. minutě se dostal do slibné šance Zohorna, ale jeho slabá střela Štěpánka nezaskočila. Na druhé straně zahrozil o minutu později Trnka, Lašák se však nenechal překvapit. Obrovskou příležitost dostali domácí v 17. minutě, když ujíždějícího Starého zastavili hosté faulem a sudí nařídili trestné střílení. Starý ale na Štěpánka nevyzrál.

Druhá třetina byla vyrovnanějším soubojem. Hosté urputně bránili střední pásmo a v útočné polovině si vytvářeli prostor k ohrožení Lašákovy branky. Na obou stranách sice bylo před brankami rušno, gólmani si však příliš zásahů nemuseli připisovat. Do vedení se dostali domácí ve 30. minutě, když Čáslava využil dvojnásobnou početní výhodu a dělovkou nedal Štěpánkovi šanci.

Vítkovice však velmi snadno vyrovnaly za necelou minutu. Hruška využil zaváhání domácích hráčů na červené čáře, ale na jeho nájezd stačil Lašák reagovat, na dorážku Strapáče byl ale krátký. To vše bylo v pardubické přesilovce, kdy končil dvojnásobný trest Šimíčka. Gól vyburcoval oba týmu ještě k většímu úsilí, zvláště když domácí viděli průběžný stav ze Slavie. Nápor Moelleru vedl ke druhé brance, kterou dal ve 37. minutě Divíšek.

Úvod třetí části patřil Vítkovicím. Jejich hráči s velkým nasazením zatlačili domácí do defenzivy, ze které se dlouhé minuty nemohly Pardubice dostat a tak se dlouhé minuty hrálo před Lašákem a domácí hráči museli bránit s vypětím všech sil. Teprve v 50. minutě se domácí málem prosadili, ale puk po závaru, který vyprodukoval Blažkův útok, přeletěl nad vítkovickou brankou.

Hra pak ještě více gradovala, hrálo se nahoru dolů a oba celky bojovaly s maximálním nasazením. Úporná snaha hostů o vyrovnání nutila domácí hráče k velké obezřetnosti v obraně. V 56. minutě nejprve přehlédli faul vítkovických hráčů, aby vzápětí vyloučili domácího Zohornu a hostům tak dali šanci na vyrovnání. Trenér Hadamczik si čtyři minuty před koncem vzal oddechový čas, jeho svěřenci znovu zatlačili Moeller, ale ten se v oslabení ubránil. Zatímco Pardubice tak postoupily do čela extraligy, Vítkovice klesly na sedmé místo.

Moeller Pardubice - Vítkovice Steel 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 30. Čáslava (Somík, Blažek), 37. Divíšek (Cetkovský) - 31. Strapáč (R. Hruška). Rozhodčí: Homola, Jeřábek - Křivský, Guth. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 9780.
Pardubice: Lašák - Snopek, Čáslava, M. Šeda, Havíř, Píša, Kolář II, Zukal, Lojek - Cetkovský, Divíšek, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Zohorna, Blažek, Somík - Klejna, Semorád, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.
Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, M. Barinka, Kuboš, Stehlík, Ovčačík, Trnka, Krstev, Voráček - Klimek, J. Štefanka, Krenželok - Ujčík, Šimíček, Kvapil - Treille, Burger, Hubáček - Strapáč, R. Hruška, Szturc. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.

Reklama

Související témata: