Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Zlín 3:4Mladá Boleslav ztratila dva body se Zlínem, přestože vedla 3:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Novák 1 : 0
9. Klimenta 2 : 0
29. Galvas 2 : 1
33. Sýkora 3 : 1
55. Köhler 3 : 2
58. Andrašovský 3 : 3
65. Andrašovský 3 : 4

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi v úterním domácím duelu 51. kola O2 extraligy se Zlínem ztratili ve třetí třetině vedení 3:1 a prohráli 3:4 po samostatných nájezdech. Zlín naopak posílil svou pozici mezi první šestkou. Rozhodující gól vstřelil Dušan Andrašovský.

Článek

Úvodní dějství mělo jednoznačný průběh. Zatímco hosté se příliš nedostávali do hry, Mladoboleslavští s chutí kombinovali v útočném pásmu a svou převahu podtrhli dvěma góly. Poprvé musel Sedláček lovit puk ze své branky na konci páté minuty, kdy při přesilovce napřáhl na modré Novák a Andrašovský těsně před brankovištěm přizvedl puk mimo dosah zlínského gólmana.

O čtyři minuty později využili domácí i druhou početní výhodu. Tři vteřiny před vypršením trestu smolaře první třetiny Andrašovského dorazil puk do poloprázdné branky Klimenta. Dvougólový náskok Šindelovy svěřence neukolébal, spíše naopak. Král s Handlovským dokonce zahrozili ve 12. minutě v oslabení. Zlínští poprvé výrazněji poslali svou vizitku gólmanu Schwarzovi až tři minuty před koncem třetiny, kdy se dostal před branku osamocený Balán, ale na domácího strážce svatyně nevyzrál.

Do druhé třetiny vstoupili Berani sympaticky, k čemuž jim pomohly i dvě přesilovky a díky té druhé snížili. Po závaru před Schwarzem snadno skóroval ve 29. minutě Galvas. Těsný stav však vydržel jen čtyři minuty, než vrátil boleslavskému týmu dvougólové vedení Sýkora. Jeho spoluhráč z útočné formace Padělek sice po svém chytře provedeném blafáku trefil jen tyč, ale kotouč se odrazil právě k Sýkorovi, který neměl se zakončením do poloodkryté branky problém.

Zlínské příležitosti na další zdramatizování přišly se závěrem prostřední dvacetiminutovky, jenže Rachůnek, který se dostal za boleslavskou obranu, se svým pokusem mezi Schwarzovy betony neuspěl a Kollár, jenž si o chvíli později sjel pro přihrávku před branku, v ideální pozici přestřelil.

Třetí třetina odstartovala dvěma slibnými příležitostmi Středočechů. Ve 45. minutě se nejprve dostal až před Sedláčka Handlovský, ale pouze nastřelil jeho hruď. O tři minuty později po přiťuknutí Krále zase tvrdě střílel z hranice pravého kruhu Moravec, ale zlínský gólman byl pozorný.

V pohodě hrající Boleslav nakonec přece jen v závěrečných minutách mrazil strach o zbytečnou ztrátu bodů. V 55. minutě totiž tečoval Köhlerovu lehkou střelu těsně před Schwarzem do branky Novák. K vyrovnání pak stačily Zlínským jen další tři minuty. Osamocený Andrašovský před boleslavskou brankou pohodlně tečoval Míkovu střelu od modré.

Prodloužení branku nepřineslo, a tak se šlo do nájezdů. V první sérii se trefili Zíb i Záhorovský, v té druhé pouze Andrašovský a jelikož následně neuspěl Král, druhý bod si připsali hosté.

BK Mladá Boleslav - RI Okna Zlín 3:4 po sam. nájezdech (2:0, 1:1, 0:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 5. J. Novák (Král), 9. Klimenta (J. Moravec, D. Vrbata), 33. T. Sýkora (Padělek) - 29. Galvas (Hamrlík, Leška), 55. Köhler (Kučný), 58. Andrašovský (Míka), rozhodující sam. nájezd Andrašovský. Rozhodčí: Mikula, Homola - Bryška, Chytil. Vyloučení: 5:5, navíc Balán (Zlín) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 3265.
Mladá Boleslav: Schwarz - J. Novák, Kočí, J. Moravec, Zíb, Schnabel, Jindra, Mocek - Nouza, R. Král, Handlovský - Klimenta, Boháč, D. Vrbata - Padělek, T. Sýkora, Benda - Kazionov, Rod, R. Pšurný. Trenéři: Šindel, Šejba a Gudas.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Kučný, Bořuta, Linhart - Balaštík, Leška, Köhler - Záhorovský, Kollár, Rachůnek - J. Ondráček, Balán, Andrašovský - Kubiš, Roman Vlach, Mokrejš. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdíra.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.