Hlavní obsah

Ve druhém zápase byli katy Liberce Ujčík se Svačinou

OSTRAVA

Už jen jedno vítězství dělí hokejisty Vítkovic od postupu do čtvrtfinále extraligového play-off. I ve druhém utkání předkola porazily Liberec. Tentokrát hlavně údernou spoluprací Ujčíka se Svačinou a znovu výtečným Jakubem Štěpánkem v brance.

Článek

Úvodní minuty patřily hostům, kteří vyvinuli silný tlak na branku, ale střelecky se jim nevedlo stejně jako v prvním zápase. „Střelba byl náš zmar. Jeden gól ve dvou zápasech je hrozně málo,“ posteskl si asistent libereckého trenéra Jaroslav Nedvěd.“

První gól přináší uklidnění a dosáhli jej domácí. Svačina zpoza branky přihrál mezi kruhy a Ujčík bombou pod horní tyčku vstřelil první gól série, kdy na ledě byl standardní počet hráčů.

I druhé dějství začal Liberec aktivně. V 6. minutě se ocitl před Štěpánkem Blatný, leč neuspěl. Zdálo se, že Vítkovice se nikam nehrnou, že pozorně brání, jsou ve střehu, čekají na svoji chvíli k dalšímu gólovému úderu. Ten přišel ve 34. minutě. Tentokrát Ujčík poslal kotouč Svačinovi a jeho dělovka prolétla kolem tyče do branky. Rozklek finského gólmana Leinonena přišel pozdě.

Na začátku třetí třetiny v oslabení důrazný Burger obral Modrého o kotouč za libereckou brankou a nahrávkou našel Stehlíka, jenž prostřelil Leinonena. „To byl rozhodující moment,“ zdůraznil asistent vítkovického trenéra Zdeněk Moták.

Vítkovice Steel - Bílí Tygři Liberec 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 14. Ujčík (Svačina, Hruška), 34. Svačina (Ujčík), 43. Stehlík (Burger, Hubáček). Rozhodčí: Minář, Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:4. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 4431. Stav série: 2:0.
Vítkovice: Štěpánek - M. Barinka, Jurečka, Kuboš, Stehlík, Krstev, Trnka - Klimek, J. Štefanka, Krenželok - Ondřej, Burger, Hubáček - Strapáč, Šimíček, Kvapil - Ujčík, R. Hruška, Svačina. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.
Liberec: Leinonen - Modrý, Kolmann, Hunkes, Žabka, Jareš, Derner (od 22. Kajínek) - R. Vrbata, V. Nedorost, Podkonický - Vantuch, Kašpařík, Pletka - Bartovič, P. Nedvěd, Šachl - od 26. navíc Pabiška, Blatný, Víšek. Trenéři: Pešán, Kapoun a J. Nedvěd st.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.