Hlavní obsah

Vítkovičtí hodlají sérii s Libercem ukončit už ve středu

OSTRAVA

Využít nejlépe hned první mečbol. S tím pojedou Vítkovice ke středečnímu třetímu utkání předkola extraligového play-off do Liberce. Odhodlání týmu Aloise Hadamczika oznámil Viktor Ujčík po druhé výhře v sérii. „Ano, chceme sérii ukončit co nejdříve. Ale je nám jasné, že v Liberci to bude úplně jiné,“ řekl autor prvního gólu a nahrávky na druhý.

Článek

„Hřiště bude mít jiné rozměry a my na něm znovu musíme pozorně bránit hlavně šikovné liberecké útočníky. Soustředit se jen na Petra Nedvěda by bylo málo. Je jich více, co mohou v mžiku rozhodnout zápas,“ varoval před Bílými Tygry Viktor Ujčík.

O důležitosti rozměrů hrací plochy hovořil i finský brankář v libereckých službách Tero Leinonen. „V prvním utkání jsme byli často vylučování a doplatili jsme na to. Problém nám dělalo velké kluziště, nestíhali jsme bránit protihráče, pomáhali jsme si fauly. U nás na menším hřišti to bude jiný zápas,“ slíbil a tím varoval soupeře před přehnaným optimismem.

Vítkovice byly včera zjevně psychicky nahoře. „Vítězství v prvním duelu nám všem hodně pomohlo. V play-off je hodně důležitý pocit, že máte v brance gólmana s výtečnou formou. Kuba Štěpánek má formu jako zvon,“ poznamenal Ujčík.

Petr Nedvěd, kapitán libereckého týmu, i  příčinu druhé prohry v sérii viděl ve střelbě. „Troufám si tvrdit, že půlku zápasu jsme byli lepší. Nevytvořili jsme si však tolik šancí, jak bychom rádi. Ale i tak jsme několik dobrých měli. Protože jsme je nevyužili, nemluví se o nich, jsou logicky zapomenuty.“ Vynikající hráč pochválil mladého vítkovického brankáře Štěpánka. „Chytá výborně, to se musí uznat.“

Naděje Liberce podle nejzkušenějšího hráče týmu žije. „Den si odpočineme, posbíráme síly a pokusíme se využít domácí prostředí. Návrat do Vítkovic k pátému utkání je možný,“ uvedl Nedvěd.

Reklama

Související témata: