Hlavní obsah

Melichárek řídil výhru Českých Budějovic nad Kladnem

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic porazili v šestém kole skupiny o udržení v extralize Kladno 3:1 a upevnili si postavení v jejím čele. Dvěma góly se v neděli na výhře Mountfieldu podílel slovenský útočník Tibor Melichárek.

Článek

Jihočeši byli od počátku aktivnější a více práce než domácí brankář Turek měl jeho protějšek Kopřiva. Postupně jej zaměstnali Gulaš, v přesilovce Hřebejk, nepřekonal jej ale ani z druhé vlny najíždějící bek Sičák. Jeho kolega z obrany Ptáček prokličkoval až před kladenskou klec, ke střele se však již nedostal. V 10. minutě se řítili tři budějovičtí hráči na jediného hráče, ale uzdravený Kotrla šanci dobře nezakončil.

Poté se ke slovu dostal čtvrtý útok domácích. Bílek našel mezi kruhy volného Horáka, který na dva pokusy ze vzduchu sklepl kotouč za Kopřivova záda. Syn někdejšího reprezentanta a českobudějovické opory si připsal první extraligový gól. Na druhé straně si v 17. minutě při Humlově vyloučení připsal první vážnější zákrok Turek, Trončinský jej ale nepřekonal.

V úvodu druhého dějství Ptáček orazítkoval tyčku, poté se na chvíli probudili také hosté. Nejprve Stieler servíroval puk před branku Eberlemu, ale ten ho nedobruslil. Podobná situace se opakovala o necelou minutu později, hlavními aktéry tentokrát byli Bělohlav s Procházkou. Vynikající přehled prokázal budějovický obránce Toman, jenž z hloubi vlastního pásma našel před útočnou modrou Melichárka, kterému už nedělalo problém zblízka nad vyrážečkou do pravého horního růžku zvýšit vedení domácích.

Po Muchově střele od modré Kopřiva jen vyrazil puk před sebe a Mertlova dorážka zazvonila o tyčku. O chvíli později trefil tyčku rovněž hostující Frolík, vzápětí Stieler vyprášil Turkovy betony. Při Vakově trestu opět zvonila tyčka, tentokrát po střele Nádašdiho od modré čáry, kterou lehce přesměroval Turek. Slalom domácího kapitána Veselého zastavil Kopřiva a poté ve vlastním oslabení překvapivě udeřili Kladenští. Čurilla s Mrázkem si troufli vyrazit ve dvou na jednoho a Mrázek snížil na 2:1.

Závěrečnou třetinu zahájili hosté nevídanou hrubou chybou. Hájek od vlastní branky rozehrál přímo na hokejku forčekujícího Humla, ale budějovický centr se zaklekl příležitosti a sám před Kopřivou ani nadvakrát neuspěl.

Při Bělohlavově trestu se domácí usadili v útočném pásmu, Huml našel volného Hudce, ale jeho střelu Kopřiva dobře přečetl. Během další přesilovky, kdy seděl na trestné lavici Gudas, mohli domácí pojistit bodový zisk, ale Gřegořek od modré mířil zase do tyčky a dvě další střely skončily na boční síťce. V závěru si hosté snažili vynutit power play, ale chybovali v rozehrávce, kterou vystihl Melichárek a střelou po ledě přidal třetí gól.

Mountfield České Budějovice - Geus Okna Kladno 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 13. Horák (Bílek), 24. Melichárek (Toman), 60. Melichárek - 36. Mrázek (Čurilla). Rozhodčí: Kubeš, Turčan - Čížek, Prchal. Vyloučení: 4:5. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3214.
České Budějovice: Turek - Mucha, Gřegořek, L. Poživil, Ptáček, Toman, Sičák - Hřebejk, Vak, Veselý - M. Hudec, Huml, Melichárek - Gulaš, Šimánek, Kotrla - Horák, Mertl, Bílek (22. Ferebauer). Trenéři: Tlačil a Kupka.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Gudas, Hořava, Šmach, Trončinský, od 41. navíc Kameš, Růžička - Bělohlav, Patera, Martin Procházka - Čurilla, F. Mrázek, Tomajko - Horna, Kalla, Frolík - Valský, Stieler, Eberle. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.