Hlavní obsah

Slavia vyhrála v Plzni a vede v semifinále 2:1

PLZEŇ

Hokejisté Slavie vyhráli třetí semifinále ČP play-off extraligy v Plzni 3:1 a ujali se tak v sérii hrané na čtyři vítězství 2:1. Domácí působili unaveně, Pražané dokázali pokrýt nebezpečný první útok Lasselsbergeru. Obhájce titulu poslal do vedení Doležal, druhý gól vstřelil Micka a do prázdné branky pečetil skóre Bednář. Poté už jen korigoval Dvořák. Série pokračuje opět v Plzni ve středu.

Článek

Úvodní minuty třetího semifinále patřily Slavii. Pražané navíc zahrávali přesilovku, ale ani David Hruška ani Jaroslav Bednář na domácího brankáře nevyzráli. Ve druhém případě zachraňoval Jan Chábera pohotovým zákrokem. Velkou příležitost spálil na druhé straně Roman Tomas, když v početní výhodě netrefil po vyšachování hostující obrany prázdnou klec.

Sešívaní trpělivě čekali na svou šanci a dočkali se dvě minuty před koncem třetiny. Vondrka vybojoval pásmo, nechal puk Petrovi Jelínkovi, který nenápadnou střelou za kruhy trefil přesně horní část Cháberovy branky.

Hokejisté Slavie Sklenář a Jelínek (č. 26) se radují z gólu v plzeňské brance.foto: Právo/Lukáš Táborský

Domácí překonali Dominika Furcha v polovině 22. minuty po závaru před brankovištěm, jenže hlavní sudí po konzultaci s videorozhodčím gól Plzně neuznal. Dříve byla posunuta branka.

Micka uklidnil Slavii

Slavia těžila ze skvělé produktivity. Ve 29. minutě Sloboda ač faulován, v pádu ještě klepl do puku, který se odrazil od Cháberových chráničů a dojíždějící Tomáš Micka pohodlně zavěsil za bezmocného ležícího gólmana domácích. Lasselsbergeru se nedařilo ani v přesilových hrách. Na konci druhého dějství si vytvořila tlak Strakova formace, ale ani kapitán Plzně, ani Vlasák s Vostřákem skvělého Furcha nepřekonali.

Ve třetí části pokračoval boj o každý centimetr ledu. Plzeňští se snažili vsítit kontaktní gól a ve 49. minutě nebyli daleko. Strakova teč na hranici brankoviště sice prošla Furchovi mezi chrániči, ale puk nabral směr mimo tři tyče. Hosté se do útoku nijak netlačili a hrozili z brejkových situací. V 54. minutě mohl zvýšit vedení Slavie Bednář, ale Francouz se včas přemístil.

Čas pro domácí neúprosně ubíhal a s koncem zápasu se vkrádala na hokejky Plzně nervozita. Svěřenci trenéra Růžičky navíc dobře forčekovali již v obranném pásmu Západočechů, takže šancí měli domácí minimálně. Dvoubrankové vedení si Slavia pohlídala, v závěru navíc do prázdné branky zvýšila zásluhou Bednáře na 3:0 a připsala. Čisté konto zkazil Furchovi osmnáct sekund před koncem Dvořák.

Třetí semifinále hokejové ČP play-off O2 extraligy
Plzeň - Slavia 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)ON-LINE
Branky a nahrávky: 60. Dvořák (Jan Kovář, Adamský) - 19. Jelínek (Sklenář), 29. Micka (Sloboda), 59. Bednář (Sloboda). Rozhodčí: Minář, Mikula - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 7841. Stav série: 1:2.
Plzeň: Chábera (41. Francouz) - J. Nedvěd, Čakajík, Cartelli, Pácal, Benák, Dresler - Vostřák, M. Straka, Vlasák - Tomas, Kracík, Matějovský - Dvořák, Jan Kovář, Adamský - Kubica, Kubalík, Laš. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.
Slavia: Furch - Kadlec, Drtina, Žižka, Kolařík, Sloboda, Vašíček - Bednář, Červenka, Tomica - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Micka, Jelínek, M. Čermák - Sklenář, V. Růžička ml., Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.