Hlavní obsah

Mladou Boleslav posílí brankář Valent a bek Frolo

MLADÁ BOLESLAV

Dvě slovenské posily získala necelé tři týdny před startem hokejové extraligové sezony Mladá Boleslav. Dres středočeského celku budou oblékat brankář Michal Valent a obránce Tomáš Frolo. Ve čtvrtek o tom informoval mluvčí klubu Vojtěch Sklenář.

Článek

Zkušenější z této dvojice je obránce Frolo, jenž v extralize odehrál více než 350 zápasů za Vsetín, Třinec a České Budějovice. Před několika dny se ale nevešel do kádru Jihočechů pro nadcházející sezonu a musel si hledat nové angažmá. Sedmadvacetiletý hráč by měl v Mladé Boleslavi rok hostovat.

O čtyři roky mladší Valent začátkem týdne předčasně ukončil smlouvu s pražskou Spartou, ve které působil od roku 2004. Do seniorského týmu se nedokázal prosadit a v soutěžním zápase se objevil jen na jedenáct minut v průběhu play off v roce 2007.

Bývalý slovenský juniorský reprezentant se s mladoboleslavskými hráči v létě připravoval, ale následná jednání o spolupráci z finančních důvodů ztroskotala. Nyní Valent, jenž by měl krýt záda jedničce Marku Schwarzovi, podepsal s Bruslařským klubem roční smlouvu s opcí.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.