Hlavní obsah

Hokejisté Sparty deklasovali Kladno, brněnská mizérie pokračuje

PRAHA

Hokejisté Sparty porazili v pátečním 11. kole O2 extraligy ve středočeském derby Kladno vysoko 8:1, čtyři body si připsal Jakub Langhammer. Další jednoznačné výhry pokračovaly v pátek v Třinci, domácí vyhráli nad Litvínovem 6:2, Boleslav přejela Brno 6:1. Budějovice prohrály ve Zlíně 2:5 a Karlovy Vary v západočeském derby zvítězily jednoznačně nad Plzní 7:0.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brněnský útočník Jiří Dopita (vlevo) bojuje s hráči Mladé Boleslavi.

Článek

Třinečtí si v pátečním kole pohráli na vlastním ledě s Litvínovem, když zvítězili 6:2 a prodloužili vítěznou sérii na čtyři zápasy. Oceláři se výrazně přiblížili třem bodům již po první třetině, kterou vyhráli 3:0. Ve druhém dějství uštědřili Severočechům stejný gólový příděl a o vítězi bylo prakticky rozhodnuto. Čtyřmi kanadskými body se zaskvěl domácí útočník Martin Růžička, jenž dvě branky dal a na stejný počet nahrál.

Hladký průběh pro domácí mělo také středočeské derby mezi Spartou a Kladnem, domácí Pražané zvítězili 8:1, když sprchu pro hosty zařídili v úvodu zápasu v rozmezí čtyř minut Ton, Vykoukal a Netík. Kladenští se sice vzpamatovali po brance Frolíka, jenže do konce třetiny udeřil Langhammer a Středočeši na obrat již neměli síly. Sparta proměnila zápas v exibici a obranu Kladna překonala dalšími čtyřmi góly, dvě branky a dvě asistence si připsal Jakub Langhammer.

Bleskový nástup pro Vary

Západočeské derby vyznělo lépe pro domácí Karlovy Vary, které zvítězily 7:0. Energie měla bleskový nástup do utkání a po 17 sekundách hry vedla zásluhou Petra Kumstáta. Stejný hráč nahrával ve 24. minutě na třetí branku z hole Pletky, a když dvě minuty před koncem druhé třetiny zvyšoval Hluchý, bylo rozhodnuto, v závěrečném dějství se domácí trefili ještě třikrát. Po třech předchozích neúspěších tak obhájce titulu ukořistil plný bodový zisk, Plzeň padla podruhé za sebou.

Zlínští zvítězili i počtvrté v řadě, když v pátek zdolali před svými fanoušky České Budějovice 5:2. Berani rozhodli o třech bodech během druhé dvacetiminutovky, ve které překonali gólmana Jihočechů Kováře obránce Hamrlík a útočník Vlach. Domácí tak získali důležité dvoubrankové vedení, které již udrželi. Tři body za přesné asistence si připsal do statistik Peter Sivák.

Brněnská mizérie pokračuje dál, Kometa podlehla domácí Mladé Boleslavi 1:6. Dvěma brankami pokořil hostující defenzivu Richard Král, k tomu přidal jednu asistenci. Čestný úspěch Komety zaznamenal v závěru Zubíček. Středočeši tak nechali zapomenout na předchozí porážku z Vítkovic, nováček ligy na první vítězství čeká zoufale dál, na posledním místě tabulky se krčí s jediným bodem.

HOKEJOVÁ O2 EXTRALIGA, 11. kolo
Zlín - Č. Budějovice 5:2on-line
Branky: 6. Köhler, 29. Hamrlík, 33. Vlach, 46. Kubiš, 59. Galvas - 32. Vyderený, 60. Veselý.
Třinec - Litvínov 6:2on-line
Branky: 5. a 29. M. Růžička, 7. Peterek, 11. Zíb, 26. Polanský, 40. Martynka - 38. Kroupa, 56. Vopat.
Ml. Boleslav - Brno 6:1on-line
Branky: 39. a 52. Král, 6. Pabiška, 17. Fabuš, 40. Handlovský, 51. Macho - 59. Zubíček.
Sparta - Kladno 8:1on-line
Branky: 16. a 38. Langhammer , 6. a 42. Vykoukal, 4. Ton, 8. Netík, 47. Hudec, 55. Ručinský - 15. Frolík.
K. Vary - Plzeň 7:0on-line
Branky: 1. Kumstát, 18. Zucker, 24. Pletka, 39. Hluchý, 47. Němec, 48. Melenovský, 54. Pech.

Reklama