Hlavní obsah

Brankář Pinc trénoval v Liberci, který ho údajně chce angažovat

LIBEREC

Hokejový brankář Marek Pinc má údajně namířeno do Liberce. Třicetiletý účastník mistrovství světa z let 2007 a 2008, který je po skončení smlouvy s Vítkovicemi bez angažmá, v pátek s Bílými Tygry trénoval a vedení jedná o jeho příchodu. Uvedl to server hokej.cz.

Článek

Klub ani hráč ale podle serveru zatím nechtějí předpokládanou transakci komentovat. "Je pravda, že jsem byl v pátek v Liberci na tréninku, ale víc se k tomu nebudu vyjadřovat. Dejte mi pár dní, až se všechno vyřídí. Zatím nic nevím definitivně. Jakmile to tak bude, nemám problém to komentovat," řekl Pinc pro hokej.cz.

O Pince stál v nedávné době údajně už Litvínov, Pinc ve svém mateřském klubu i trénoval, ale nakonec k dohodě s Benzinou nedošlo. Případný zájemce totiž musí zaplatit Vítkovicím tabulkové odstupné údajně ve výši 1,5 miliónu korun.

Pinc už v Liberci působil v sezóně 2007/08, kdy po odchodu Milana Hniličky do ruské Ufy přišel v listopadu na hostování z Vítkovic.

Na pozici jedničky je v Liberci v současné době Fin Tero Leinonen, který po podařeném vstupu do sezóny a po následné nemoci sice vychytal v úterý proti Českým Budějovicím čisté konto, ale předtím v Brně i ve čtvrtek proti Mladé Boleslavi jej střídal náhradník Jan Stejskal. Loňská forma opustila i dalšího náhradníka Michala Fikrta.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.