Hlavní obsah

Č.Budějovice - Pardubice 1:4Pardubice vyhrály v Českých Budějovicích, ale přišly o Haška

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. P. Sýkora 0 : 1
22. Starý 0 : 2
23. Cetkovský 0 : 3
24. Pivko 0 : 4
48. Šimánek 1 : 4

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Pardubic vyhráli ve 20. kole extraligy na ledě Českých Budějovic 4:1, ale přišli o brankáře Dominika Haška. Čtyřiačtyřicetiletý gólman se zranil ve 14. minutě údajně v oblasti třísla a ještě před koncem utkání odjel na vyšetření. V dresu Mountfieldu debutoval po přestupu ze Slavie útočník Tomáš Micka.

Článek

Velmi slušná návštěva 5645 příznivců v Budvar aréně byla zvědavá na duel zkušených brankářů Turka a Haška, ale ani jeden zápas nedochytal. Pardubický gólman už ve 14. minutě zmizel kvůli zranění v šatně. Do té doby předvedl několik precizních zákroků, zejména po střelách Vaka a Květoně a nenechal nikoho na pochybách o stále skvělé výkonnosti.

Postřeh náhradníka Růžička okamžitě vyzkoušel domácí kapitán Sailer, střela ze dvou metrů mu však nesedla. Nouzi o práci neměl ani Turek, který si poradil i s dělovkou Jillsona od modré čáry. Necelou minutu před první sirénou ale nestačil reagovat na ránu z voleje v podání pardubického Sýkory, jenž mohutným nápřahem po křižné přihrávce Divíška zařídil hostům vedení.

Sotva začala druhá třetina, poroučel se z ledu také brankář Turek. Při přesilové hře ho střelou švihem přes obránce překonal Starý a českobudějovický trenér Tlačil reagoval nasazením Kováře. Poslat do hry nerozcvičeného gólmana bylo možná trochu neuváženým tahem, který se Jihočechům náležitě vymstil. Kovář stál v brankovišti pouhých 30 vteřin, když si ho položil Cetkovský a Pardubičtí vedli 3:0.

Za dalších 42 vteřin se trefil také Pivko, jenž zpoza branky nastřelil zezadu Kováře a ten si nechtěně srazil puk za záda. Při rozhodnutém stavu začali domácí hrát uvolněně, často se dostávali do útočného pásma, ale pardubická klec pro ně zůstávala zakletá i v početní převaze pěti proti třem. Více než minutovou dvojnásobnou přesilovku nevyužili ani hosté.

Ofenzivní snažení Jihočechů pokračovalo i ve třetím dějství, jenže Růžičku nepřekonali v obrovské šanci zblízka Vak s Gulašem, ani při další akci po objetí branky zezadu Květoň. Ve 48. minutě se domácí dočkali, když se střelou z prostoru mezi kruhy prosadil Šimánek, jemuž od zadního mantinelu přihrával v českobudějovickém dresu debutující Micka. V posledních deseti minutách nastal pohyb také v hledišti, neboť diváci pochopili, že domácí tým už stav zápasu neotočí a houfně odcházeli domů.

HC Mountfield České Budějovice - HC Eaton Pardubice 1:4 (0:1, 0:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 48. Šimánek (Micka, Hřebejk) - 20. P. Sýkora (Divíšek), 22. Starý (Koukal, Kolář II), 23. Cetkovský, 24. Pivko (Špirko). Rozhodčí: Homola, Hribik - Guth, Rittich. Vyloučení: 9:9, navíc Mikeska (České Budějovice) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 5645.
České Budějovice: Turek (22. Jakub Kovář) - Ptáček, Melichar, Snopek, Gřegořek, L. Poživil, Vydarený - Gulaš, Vak, Hřebejk - Micka, Mikeska, Sailer - Melichárek, Šimánek, Veselý - L. Květoň, Mertl, Kotrla - od 41. navíc M. Hudec. Trenéři: Tlačil, Kupka a Gula.
Pardubice: Hašek (14. M. Růžička) - Jillson, Kočí, Nakládal, Havíř, Píša, Kolář II, Mocek - P. Sýkora, Špirko, Pivko - Zohorna, Koukal, Starý - Cetkovský, Genoway, Somík - Kolář I, Divíšek, Buchtele. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.