Hlavní obsah

Pardubice i Hašek už mají jasno. Stop až na 6 týdnů

PARDUBICE

Pardubický gólman Dominik Hašek, jenž se zranil v nedělním utkání hokejové extraligy v Českých Budějovicích, má natažený úpon zadního stehenního svalu. Podle klubového lékaře Jana Vanáče bude mimo hru tři až šest týdnů, informovalo vedení Pardubic.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Dominik Hašek bude Pardubicím chybět tři až šest týdnů.

Článek

Olympijský šampion z Nagana a dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru musel odstoupit ve 14. minutě nedělního utkání za bezbrankového stavu. Eaton i bez něj nakonec na jihu Čech uspěl a vyhrál 4:1. Haškův náhradník Martin Růžička poté nastoupil také v úterním utkání v Karlových Varech, kde Pardubice prohrály 2:3 po samostatných nájezdech.

Už během nedělního zápasu byl Hašek převezen do pardubické nemocnice. Absolvoval ultrazvukové vyšetření a poté i magnetickou rezonanci. Výsledky potvrdily původní podezření na natažení svalového úponu a zároveň vyloučily jeho natržení nebo přetržení.

Čtyřiačtyřicetiletý brankář již začal s rehabilitací. "O tom, kdy se zapojí do přípravy a následně do zápasového režimu, rozhodnou zejména individuální pocity bolestivosti v místě zranění. Vzhledem k nadcházející reprezentační přestávce nejsou lékaři ani hráč v časovém tlaku a je dostatek prostoru na důsledné doléčení," uvádí se ve zprávě.

Hašek, který se vrátil k hokeji po předchozím působení v Detroitu a roční pauze, si drží v této sezoně z 15 utkání průměr 2,54 inkasované branky na zápas a úspěšnost zákroků 91,8 procenta.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.