Hlavní obsah

Slavia porazila Vítkovice na nájezdy a ukončila sérii proher doma

PRAHA

Hokejisté pražské Slavie porazili ve 22. kole extraligy Vítkovice 5:4 po samostatných nájezdech a ukončili tak sérii předešlých tří domácích proher. Duel rozhodl Vladimír Růžička mladší, který ve třetí třetině vyrovnal na 4:4 a proměnil i rozhodující nájezd. Vítkovice bodovaly v sedmém zápase za sebou.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Slávista Tomáš Kůrka překonává gólmana Vítkovic Filipa Šindeláře

Článek
Fotogalerie

V dresu Slavie se poprvé představil v domácím prostředí útočník Kůrka a i díky jeho přítomnosti fanoušci Pražanů doufali, že série porážek jejich oblíbenců nebude pokračovat. V úvodu tomu ale moc nenapovídalo. V šesté minutě se hosté dostali do vedení, když Nerudu překvapil Burgrův pokus. O 86 vteřin později Vítkovice vedly již 2:0, když slavistického gólmana prostřelil Hubáček a kouč Růžička poslal do branky domácích Furcha. Neruda tak podruhé za sebou doma střídal.

V polovině první třetiny se Slavia z šoku otřepala a začala se tlačit do útoku. Pozornost Šindeláře, jenž nastoupil místo zraněné jedničky Štěpánka, vyzkoušel například ve 14. minutě Červenka. Snížit se však domácím podařilo až o pět minut později, když Červenkovu přihrávku od mantinelu využil ke vstřelení branky Kůrka, jenž se tak gólově prosadil i ve třetím duelu po přestupu z Českých Budějovic do Prahy.

Druhá formace Slavie se mohla na začátku druhé části postarat i o vyrovnání, Šindelář však střelu nejproduktivnějšího hráče soutěže Červenky zastavil a poradil si i později se Sklenářovým pokusem. Ve 31. minutě poté Vondrka trefil tyč. Řada nevyužitých příležitostí následně domácí mrzela. Po skončení přesilové hry totiž v pokračujícím tlaku zajistil Vítkovicím dvoubrankové vedení Klimek.

Slavii se však opět podařilo snížit na rozdíl jediné branky, když Vondrkovu střelu za Šindeláře pohotově dorazil Havel. Místo vyrovnání se ale prosadili opět hosté a dokonce v oslabení. Burger s Hubáčkem totiž úspěšně zakončili přečíslení dva na jednoho. Ještě v pokračující početní výhodě se však trefili i domácí a po Kadlecově střele to bylo 3:4.

Ne na dlouho. Slavia pokračovala v náporu i ve vyrovnaném počtu hráčů na ledě a brzy se ji podařilo srovnat stav skóre, když Žižkovu střelu dorazil za Šindelářova záda Růžička a potěšil tak necelých pět tisíc diváků, kteří na duel s nezvyklým začátkem od 15:00 zavítali. I po vyrovnání se domácí tlačili do útoku, rozhodnout zápas v normální hrací době se jim ale nepodařilo.

Ke slovu tak přišlo prodloužení, které si Slavia vyzkoušela teprve podruhé v sezoně. A následně i premiérově samostatné nájezdy. Do vítkovické branky se místo Šindeláře postavil Vošvrda, k výhře to však hostům nepomohlo. Ujčík, Hubáček ani Burger své pokusy neproměnili, zatímco na straně Slavie se prosadil Růžička.

HC Slavia Praha - HC Vítkovice Steel 5:4sn (1:2, 1:1, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 19. Kůrka (Červenka), 35. Havel (Vondrka), 47. Kadlec (Kolařík, Beránek), 49. V. Růžička ml. (Žižka, Havel), rozhodující sam. nájezd V. Růžička ml. - 6. Burger (Hubáček), 7. Hubáček (Malík, Sičák), 33. Klimek (Burger), 46. Hubáček (Burger, Malík). Rozhodčí: Šindler, Hradil - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4973.
Slavia Praha: Neruda (7. Furch) - Kadlec, Vašíček, Sloboda, Žižka, J. Drtina, Kolařík, Špelda - D. Hruška, Beránek, Doležal - Kůrka, Červenka, Sklenář - Havel, V. Růžička ml., Vondrka - Kubica, P. Jelínek, M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Vítkovice: Šindelář (na nájezdy Vošvrda) - Sičák, Malík, Stehlík, Kuboš, Trnka, Voráček - Klimek, Burger, Hubáček - Strapáč, Štefanka, Varaďa - Ujčík, R. Hruška, Kvapil. Trenéři: Hadamzcik a Konečný.

Reklama

Související témata: