Hlavní obsah

Uzdravený Viktor Hübl nasázel Brnu hattrick

LITVÍNOV

Hattrickem a navíc jednou asistencí se podílel na vítězství hokejistů Litvínova nad Kometou Brno domácí útočník Viktor Hübl, který nastoupil po třízápasové absenci zaviněné zraněním. „Měl jsem problémy s kolenem, ale už je to v pořádku,“ svěřil se zkušený centr.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radost hokejistů Litvínova

Článek

„Ty moje góly byly především o štěstí. Ve druhé třetině mi to tam dvakrát spadlo a cítil jsem se dobře. Snažil jsem se častěji střílet a jsem rád za tři góly a hlavně za to, že jsme získali tři body,“ líčil Viktor Hübl. Hodně důležitá byla jeho branka, znamenající snížení na 1:2. „Po první třetině jsme potřebovali vytvořit na soupeře tlak a dostali jsme se zpátky do zápasu. Celkově to byl hodně bláznivý hokej,“ smál se.

Litvínov zabral poté, co v pěti ze šesti předchozích kol prohrál. O tříbodovém zisku rozhodl minutu před koncem třetí třetiny v přesilovce obránce Karel Pilař. „Doufali jsme, že ten nejtěsnější náskok udržíme. Na můj vkus jsme ale udělali dost osobních chyb v obraně. Dostat doma pět gólů je na pováženou. Psychicky jsme si zpočátku tolik nevěřili. Postupně z nás deka spadla a všichni jsme na ledě lítali,“ vykládal protřelý bek.

Po odstoupení hlavního trenéra Komety Pavla Pazourka vedl brněnský tým poprvé v roli hlavního kouče dosavadní asistent Mojmír Trličík. „Chtěli jsme hrát jednoduše a bez komplikací. Dlouho to vypadalo, že si odvezeme body, ale připravili jsme se o lepší výsledek zbytečným vyloučením. Už jsme měli málo času na další srovnání stavu,“ ohlédl se za duelem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.