Hlavní obsah

Pardubice - Litvínov 3:4Litvínov vstřelil v Pardubicích dva góly v oslabení a vyhrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. P. Sýkora 1 : 0
21. Hübl 1 : 1
30. Jenáček 1 : 2
39. Jenáček 1 : 3
54. Stříteský 1 : 4
57. P. Sýkora 2 : 4
59. Pivko 3 : 4

PARDUBICE

Hokejisté Litvínova zvítězili v utkání 31. kola extraligy na ledě Pardubic 4:3, když dvakrát zaskočili Eaton trefami ve vlastním oslabení. Dvěma góly se podílel na úspěchu Severočechů Martin Jenáček. Litvínov se díky třetí výhře z posledních čtyř utkání posunul na 11. místo. Východočeši naopak klesli na čtvrtou pozici a nevyužili šanci se bodově dotáhnout na vedoucí trio Plzeň, Vítkovice a Zlín.

Článek

Domácím se vrátili do sestavy beci Píša s Nakládalem a útočníci Koukal se Starým. Kapitán Koukal hned v úvodu prověřil Fraňka, na druhé straně se po Pilařově akci nepovedlo zakončení Majdanovi. Otevřít skóre mohl v osmé minutě při přesilovce hostující Kubinčák, ale Růžička jeho bekhendové zakončení po samostatné akci kryl. V závěru úvodního dějství se do vedení dostaly Pardubice. Bláha a Semorád ještě neuspěli, ale v 18. minutě se prosadil bekhendem z otočky kanonýr Sýkora.

S koncem úvodního dějství byl ještě vyloučen litvínovský Trávníček, ale těžili z toho po pauze hosté. Hübl ujel po chybě Pardubických do sóla a po 46 vteřinách hry vyrovnal. Početní výhody se domácím nedařily. Při trestu Švarného měl další možnost Reichel, ale Růžičku nepřekonal. Na druhé straně mohl vylepšit bilanci v přesilovkách Havíř, jenže v dobré pozici minul pravou tyč Fraňovy branky.

V 27. minutě sice pardubický Bláha dostal do branky puk, který Franěk nepřikryl, ale sudí Hodek stojící za litvínovským gólmanem přerušil těsně předtím hru v domnění, že už se tak stalo. Navíc v polovině utkání po přesilovce domácích čtyři na tři vyslal Lukeš do úniku Jenáčka, který naskočil z trestné lavice, rovněž pykající Somík jej faulem nerozhodil a Růžička inkasoval z dalšího sóla v oslabení.

Pardubice pak v závěru druhé dvacetiminutovky přečkaly oslabení při Pivkově trestu, ale krátce po skončení přesilovky Litvínov zvýšil náskok. Jenáčkovu střelu z levého kruhu pro vhazování tečoval Nakládal tak nešťastně, že Růžička neměl šanci zareagovat.

V závěrečné části domácí nevrátil do hry Vopatův trest, navíc po faulech Pivka a obránce Koláře se Pardubičtí obrali o drahocenný čas a šanci na snížení. Navíc v 54. minutě pojistil výsledek obránce Stříteský, když potrestal další faul domácích, kterého se dopustil Nakládal.

Domácí hráli ještě 66 vteřin v pěti proti třem a když už byl Litvínov ve čtyřech, zdramatizoval závěr svou 20. trefou v sezoně Sýkora. Navíc při power play upravil 95 vteřin před koncem na 3:4 Špirko, ale v závěru fauloval Divíšek a domácí už si šanci na vyrovnání nevypracovali, i když pokračovali ve hře bez gólmana.

HC Eaton Pardubice - HC Benzina Litvínov 3:4 (1:0, 0:3, 2:1)
Branky a nahrávky: 18. P. Sýkora (Špirko, Jillson), 57. P. Sýkora (Píša, Nakládal), 59. Špirko (Somík) - 21. V. Hübl (Kubinčák, Kroupa), 30. Jenáček (Lukeš), 39. Jenáček (Kubinčák, V. Hübl), 54. Stříteský (Kubinčák, V. Hübl). Rozhodčí: Hodek, Zubzanda - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 8:10. Využití: 1:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 7680.
Pardubice: M. Růžička - Píša, Kočí, Nakládal, Havíř, Jillson, MacKenzie, Kolář II - P. Sýkora, Špirko, Somík - Zohorna, Koukal, Starý - Pineault, Divíšek, Pivko - Bláha, Kousal, Semorád. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.
Litvínov: Franěk - K. Pilař, Stříteský, Skuhrovec, Švarný, Punčochář, Gureň, Kubát, Kroupa - Majdan, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - J. Černý, Vopat, Trávníček - Bojer, Gerhát, Heinisch. Trenéři: Kučera a Šlégr.

Reklama

Související témata: