Hlavní obsah

Broš se za hattrickem nehnal, radši se šetřil na neděli

PRAHA

Hokejový útočník Michal Broš nasměroval svými dvěma góly Spartu k výhře nad Mladou Boleslaví. Přestože se centr první formace pražského celku prosadil v první a sedmé minutě, na hattrick prý moc nemyslel. I proto, že po druhé třetině ze zápasu odstoupil. Jeho zdravotní stav totiž stále není stoprocentní.

Článek

"Na chvilku mě to napadlo, že bych mohl dát třetí gól. Pak mě ale trochu začalo tahat tříslo, tak jsem nechal hattrick hattrickem a šel jsem z ledu. Abych byl připravený na neděli," řekl Broš novinářům po zápase.

Předešlý duel proti Liberci totiž musel úplně vynechat. "Já stejně nějaký hattrickový král nejsem. Pokud správně počítám, tak jsem dal v životě jeden. O tohle mi nejde," pousmál se urostlý útočník.

Z ledu odešel za stavu 5:2 a byl si jistý, že jeho spoluhráči již tři body získají. "Říkal jsem si, že pokud nejsme blbí, tak tenhle zápas máme. Proto jsem šel z ledu, abych mohl pomoct v neděli proti Zlínu," uvedl Broš, který si pochvaloval vstup Sparty do utkání. "Začali jsme, jak jsme chtěli a zápas pak kontrolovali. Bylo to určitě snadnější, než kdybychom 0:2 prohrávali. Tak jak tady hrajeme normálně," glosoval vedení 3:0 ve 13. minutě.

Broš si pochvaloval souhru s Tomášem Netíkem, jenž v jeho formaci nahradil zraněného Ondřeje Kratěnu. "Byl jsem hodně překvapený, jak to šlo. Měl jsem z toho trochu obavy. Tomáš nehrál dlouho, já jsem měl pauzu a ani na tréninku jsme nehýřili kvalitou. Zápas jsme zvládli. Každé střídání jsme hráli výborně," uvedl Broš na adresu formace, která se postarala o tři ze sedmi branek Sparty.

Tým kouče Davida Volka zabral naplno po předešlých třech porážkách. Žádná velká euforie ale v kabině nepanuje. "Oddechli jsme si. Udělali jsme tři body, ale chceme je udělat i v neděli. Liga je vyrovnaná a body ztrácet nesmíme. Nějaké zápasy jsme prohráli a začali jsme padat tabulkou. Od soboty budeme myslet na neděli," dodal Broš.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.