Hlavní obsah

Leška se změnil z nahrávače ve střelce, za tři duely dal pět gólů

LIBEREC

Zlínský útočník Petr Leška se v posledních zápasech změnil z vyhlášeného nahrávače ve střelce. V úterý přispěl dvěma góly k výhře na ledě Liberce 6:4 a za poslední tři zápasy tak nastřílel celkem pět branek. Přitom předtím skóroval v úvodních třech čtvrtinách základní části v 39 zápasech jen sedmkrát.

Článek

"Neviděl bych v tom nějakou změnu stylu hry. Střílel jsme i předtím, ale trefil jsem brankáře, nebo to byla tyčka. Teď se do šancí dostávám, střílím a padá to tam," řekl po utkání novinářům Leška. Svými dvěma góly na úvod druhé dějství smazal dvoubrankovou ztrátu a nastartoval obrat svého týmu. Zužitkoval skvělé přihrávky Bedřicha Köhlera a Martina Hamrlíka. "Dali mi to perfektně," ocenil Leška.

Zlín prohrával po první třetině 1:3, ale mezi 21. a 28 minutou se během šesti minut a 54 vteřin trefil čtyřikrát. "Byla to souhra okolností. Takových osm minut, to se asi už v této sezoně nepodaří. Měli jsme kus štěstí, hráli jsme tam ale dobře a ty góly jsme si zasloužili," doplnil Leška, který přihrál i na gól na 5:3 Köhlerovi.

Zlín se dočkal proti Liberci vůbec prvních bodů v sezoně. "Hráli zase perfektně jako ty předchozí tři zápasy proti nám. Rozdíl byl jen v tom, že my jsme dneska dali góly a díky tomu jsme vyhráli možná trošku i se štěstím," dodal druhý nejproduktivnější hráč extraligy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.