Hlavní obsah

Obránce Brna Krstev dohraje sezónu ve Färjestadu, Kántor v Rögle

BRNO

Pouhý měsíc oblékal dres Komety Brno devětadvacetiletý reprezentační obránce Angel Krstev, který na samém sklonku přestupního termínu zamířil na angažmá do Švédska. V Elitserien bude člen širšího kádru české reprezentace oblékat dres Färjestadu. Angažmá ve stejné soutěži získal i v Kometě nechtěný bek Robert Kántor, který odchází do Rögle.

Článek

Krstev v brněnském dresu po předčasném návratu z Nižného Novgorodu odehrál osm zápasů, naposledy pomohl Kometě k vítězství nad Kladnem 3:1. V posledních třech zápasech už v sestavě Komety chyběl. "Krstev je solidní obránce, který posílí naše obranné řady. Jeho příchod je také větší jistotou, kdyby se nám v defenzivě někdo zranil," řekl klubovým stránkám Färjestadu jeho sportovní šéf Thomas Rundqvist.

Úřadující mistr Švédska lákal zpět do svých řad jiného českého beka Martina Ševce, ale ten zůstává v Dinamu Minsk v Kontinentální lize. Nevyšla ani snaha získat Fina Mikku Luomu z Atlantu Mytišči, volba tak padla na Krsteva.

Kántor hrál za Kometu naposledy loni na konci září, ale pak z kádru vypadl. Kromě měsíčního hostování v prvoligovém Šumperku už jinak delší dobu nehrál. Spor s Brnem nakonec vyústil v jeho odchod do Rögle. Bývalý reprezentant už v Elitserien hrál v sezoně 2006/07 za Färjestad.

"Robert má velké zkušenosti po působení v nejlepších evropských ligách, určitě přinese do naší defenzivy kvality," prohlásil na oficiálních stránkách Rögle sportovní ředitel klubu Roger Hansson.

Bývalý hráč Třince, Havířova, Pardubic, Karlových Varů nebo Vítkovic hrál i za IFK Helsinky, Dynamo Moskva, Kazaň, Tapparu Tampere, Düsseldorf a Jokerit Helsinky. V beznadějně posledním týmu Elitserien jej čeká baráž o udržení v nejvyšší soutěži.

Vedle Krsteva chybí v brněnské sestavě i obránce Martin Richter, kterého zranil kotouč v pátečním utkání s Českými Budějovicemi, dnes nedohrál zápas kvůli zranění Michal Kempný. Onemocněl také brankář Jiří Trvaj, který dnes chyběl i na střídačce.

"Po ráně do ramene se mu kotouč odrazil do oka, které má bolestivě poraněné. Zatím je těžké říci, jak dlouho bude Richter chybět. Nové posily jsme už na konci přestupního termínu nesháněli. Nepočítali jsme ani s Robertem Kántorem. Máme obránců dost, dobře nám vypomáhají na střídavý start i hráči z první ligy," uvedl trenér Komety Vladimír Jeřábek.

Reklama

Související témata: