Hlavní obsah

Liberec rozšířil brankářskou sestavu, z Vítkovic přichází Vošvrda

LIBEREC

Hokejisté Liberce by v příští extraligové sezóně neměli mít nouzi o gólmany. Za brankářskou jedničkou Markem Pincem budou totiž připraveni hned tři zdatní náhradníci. K dosavadní dvojici Jiří Stejskal a Michal Nedvídek přibyl ještě Tomáš Vošvrda z Vítkovic. Talentovaný dvacetiletý brankář, který má za sebou pravidelnou účast v mládežnických reprezentacích, podepsal pod Ještědem tříletou smlouvu.

Článek

„Poté, co naši nabídku na post dvojky nepřijal Tero Leinonen, jsme se rozhodli jít cestou mládí. Na dvojku za Markem Pincem nyní máme tři kandidáty v podobě třech mladých brankářů, přičemž o jejich nasazení bude rozhodovat aktuální výkonnost. Věříme, že z této trojice nám v budoucnu „doroste“ rovnocenný partner Marka Pince, který později dokáže po něm převzít post jedničky,“ prohlásil generální manažer Liberce Ctibor Jech.

Tomáš Vošvrda začínal s hokejem v pěti letech v rodné Ostravě a mládežnických týmech Vítkovic získal dva mistrovské tituly – nejprve se mu to povedlo s dorostem a později i s juniorkou. Urostlý brankář  (193 cm, 98 kg)  působil v sezóně 2007/08 i v zámoří, kde střežil branku Medicine Hat Tigers ve WHL. Po roce se však vrátil do Čech, ale do extraligové branky Vítkovic se neprosadil a většinu sezóny tak strávil v první lize v dresu Poruby.

V loňském ročníku se konečně dočkal extraligové premiéry, když třikrát v dresu Vítkovic naskočil do samostatných nájezdů. Kromě toho pravidelně chytal za Havířov, v prvoligovém play-off pak pomáhal Hradci Králové. V pěti utkáních naskočil i do branky juniorky Vítkovic.

Pravidelný člen mládežnických reprezentací (16, 17, i 18-letých) se v roce 2009 zúčastnil MS dvacetiletých, kde odchytal dva zápasy.

Reklama

Související témata: