Hlavní obsah

Mladou Boleslav posílí Kanaďan Krestanovich. Má zkušenosti i z NHL

MLADÁ BOLESLAV

Kanadský hokejový útočník Jordan Krestanovich, který má na kontě i 22 zápasů v NHL v dresu Colorada, se stal novou akvizicí extraligové Mladé Boleslavi. Bruslařský klub se dohodl s devětadvacetiletým Krestanovichem na roční spolupráci. Uvedly to oficiální stránky klubu.

Článek

Krestanovich, jenž působil uplynulé dvě sezony v italské Cortině, je druhou letní kanadskou posilou nejhoršího týmu uplynulého ročníku extraligy, který uhájil účast v extralize až v baráži proti Chomutovu. Před ním přišel do středočeského klubu obránce Darrell Hay z norského Lillehammeru.

Krestanovich byl po působení v celku Calgary Hitmen draftován v roce 1999 v pátém kole na 152. místě Coloradem. V sezoně 2001/02 v dresu Avalanche odehrál osm zápasů a připsal si dvě asistence. Další šanci dostal až za dva roky, kdy měl na kontě 14 startů a nebodoval. Působil převážně na farmě v Hershey v nižší AHL.

V březnu 2004 byl vyměněn do Minnesoty, z Houstonu z nižší AHL se ale přesunul do Pensacoly do ECHL. V roce 2005 zamířil do švédské Mory, odkud v rozehrané sezoně přestoupil do italského Bolzana. Pak se vrátil do Pensacoly, odkud zamířil rovněž v ECHL do celku Victoria Salmon Kings.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.