Hlavní obsah

Brankáře Málka získaly Vítkovice na roční hostování

PRAHA/OSTRAVA

Novou brankářskou jedničkou hokejistů týmu Vítkovice Steel bude zřejmě v nadcházející sezóně české extraligy Roman Málek. Ostravský klub tak řeší aktuální zdravotní potíže Martina Pruska, jenž se v létě do Vítkovic vrátil po angažmá v Kontinentální lize (KHL). Dvaatřicetiletého Málka získal poslední finalista extraligy na roční hostování z Plzně.

Článek

"Martina Pruska trápí potíže, jejichž charakter zatím nedokázali lékaři pojmenovat. Stejně jako určit dobu jeho návratu do branky. Začal už sice s lehkým tréninkem, ale zatím nevíme, kdy bude moci naskočit do zápasů," konstatoval na oficiálních stránkách Vítkovic generální manažer klubu František Černík.

Ve Vítkovicích tak před začátkem nového ročníku extraligy pokračují velké brankářské rošády. Nejprve klub opustil reprezentant Jakub Štěpánek, jenž odešel do ruského Petrohradu. Poté nabral směr Liberec náhradník Tomáš Vošvrda a klubu tak z posledního kádru zůstal jen druhý náhradník Filip Šindelář.

Do role jedničky Ostravané získali Martina Pruska, který se vrátil domů po dvou letech strávených v KHL v dresech Spartaku Moskva a Dynama Riga. Jenže nyní čtyřiatřicetiletého mistra světa z roku 1999 trápí zdravotní problémy.

Roman Málek se před rokem rozhodl zkusit angažmá ve švédské Elitserien, jenže za klub MODO nechytal tak, jak by si představoval. Na konci června se navíc ve švédském celku neočekávaně rozhodli, že s ním už nepočítají. Ve Vítkovicích bude Málek na hostování z Plzně, jíž stále smluvně náleží.

Reklama

Související témata: