Hlavní obsah

Č.Budějovice - Liberec 2:4České Budějovice poprvé v sezóně prohrály doma, podlehly Liberci

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic prohráli v 13. kole extraligy s Libercem 2:4 a připsali si první porážku na vlastním ledě v sezóně. Mountfield tak promarnil šanci jít do čela extraligy a na třetím místě ztrácí na vedoucí Třinec bod. Bílí Tygři se posunuli na čtvrtou pozici o čtyři body za svého úterního soka.

Článek

Po oboustranně nevýrazném začátku se jako první prosadili hosté. V osmé minutě poslal Hořava z levého kruhu puk do brankoviště a Nedvěd jej tečoval za Kovářova záda. Při Duškově vyloučení měl hodně blízko k vyrovnávacímu zásahu Gulaš, ale před Pincovou klecí se neprosadil. Do útočného pásma šikovně prokličkoval také Kuchejda, ani on však akci nedotáhl. Na protější straně se dostal ke střelbě Hořava.

A když seděl za katrem budějovický Snopek, udeřili Liberečtí v 18. minutě podruhé. Obránci si vyměnili puk a Hunkes ho poslal po ledě až za brankovou čáru. Gólman Kovář měl zacloněný výhled a přes tři hráče nedokázal kontrolovat situaci.

Hned v úvodu druhého dějství nabídl Výtisk domácím přesilovku, ale brankář Pinc moc práce neměl. Naopak jeho protějšek Kovář musel prokázat bdělost při výpadu Trončinského. Následně mladík Červený nastřelil zblízka boční síťku a ve 29. minutě přišly velké chvíle Mountfieldu.

Nejprve Kašpařík po individuální akci krásnou střelou švihem do levého horního růžku snížil a za dalších 38 vteřin bylo vyrovnáno, když Martynek přesně našel před brankou najíždějícího Červeného, který jen nastavil hokejku a Pinc nestačil reagovat. Liberečtí potom v přesilovce uzamkli soupeře ve třetině a vteřinu po návratu vyloučeného Mertla na led vrátil hostům vedení Trončinský, při jehož střele z dálky neměl Kovář úplně čisté svědomí.

Na začátku poslední dvacetiminutovky Jihočeši úspěšně přečkali oslabení a následně zahájili ofenzívu, při níž byli nejvíc vidět Mikeska se Šimánkem, ale jejich pokusy byly neúspěšné. Během Nedvědova trestu se před Pincem jiskřilo, ale ani Kašpařík po nádherné Martynkově zpětné přihrávce neskóroval.

Naopak ve 48. minutě se vypravil dopředu hostující Dušek, projel mezi třemi hráči Budějovic a zblízka přidal čtvrtý gól. V 55. minutě po chybě domácí obrany mohutně napřáhl mezi kruhy Plodek, ale skulinu mezi Kovářovými betony nenašel. Jihočechům nebyla nic platná ani více než minutová přesilovka pět na tři a skóre se už nezměnilo.

HC Mountfield České Budějovice - Bílí Tygři Liberec 2:4 (0:2, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 29. Kašpařík (Gulaš, R. Pšurný), 29. Červený (Martynek, Snopek) - 8. Nedvěd (M. Hořava, Podkonický), 18. Hunkes (Čakajík, Urban), 32. Trončinský (Rýgl, M. Hořava), 48. Dušek (Čakajík). Rozhodčí: Souček, Turčan - Lhotský, Rozlílek. Vyloučení: 4:9. Využití: 0:1. Diváci: 4599.
České Budějovice: Jakub Kovář - Snopek, Šulc, Novák, Jank, Tůma, Vydarený - Šimánek, Mikeska, R. Pšurný - Gulaš, Kašpařík, Pletka - Martynek, Mertl, Kuchejda - M. Pšurný, Červený, Burian. Trenéři: F. Výborný a Kupka.
Liberec: Pinc - Hunkes, Výtisk, Holub, Čakajík, Trončinský, Derner, Rýgl - Urban, Nedvěd, Dušek - Podkonický, Vak, M. Hořava - Klimenta, Plodek, Víšek - Ondřej, Špaček, Jech. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice