Hlavní obsah

Liberec - Karlovy Vary 3:4Karlovy Vary vyhrály v nájezdech na ledě Liberce, rozhodl Pech

LIBEREC

Hokejisté Karlových Varů zvítězili v 15. kole extraligy na ledě Liberce 4:3 po samostatných nájezdech. Hrdinou utkání se stal útočník Energie Lukáš Pech, který rozhodl nájezdy a gól vstřelil také v základní hrací době, navíc přidal asistenci. Západočeši ukončili ve vzájemných utkáních proti Bílým Tygrům sérii šesti porážek za sebou.

Článek

Diváci si na první šanci zápasu museli počkat až do osmé minuty, kdy Nosek od modré čáry ohrozil domácího brankáře Vošvrdu. Liberečtí kontrovali Hořavovou akcí, ten však prováhal vhodnou chvíli na přihrávku zcela volnému spoluhráči. O dvě minuty později se do šance dostal Skladaný, ale proti jeho střele švihem zasáhla Vošvrdova hbitá lapačka.

Od poloviny první třetiny se domácí konečně probudili, začali dotírat před hostující brankou a do šance se dostal Čakajík. O pár chvil později stejný hráč v jasné pozici přestřelil poloprázdnou branku po brilantní Nedvědově nahrávce. Karlovarští přežili velké šance domácích a navíc sami poprvé udeřili. Vošvrda neudržel skákající kotouč a Skladaný už neměl sebemenší problém jej doklepnout do branky. V závěru třetiny měli domácí velkou šanci na vyrovnání, ale Špaček proti Mensatorovi neuspěl.

Do druhé části vstoupili domácí s jasným cílem co nejrychleji vyrovnat, ale Hořava ani o chvíli později Nedvěd na Mensatora nevyzráli. Druhý jmenovaný navíc nabídl Karlovarským přesilovou hru, kterou hosté v jejím závěru dokázali využít, když Pech dokázal dorazit za Vošvrdova záda Slobodovu střelu. Domácí inkasovaná branka zaskočila a soupeř měl další možnosti k navýšení náskoku.

V půlce zápasu se Bílí Tygři konečně dočkali. Hořava po vhazování dokázal rychle dostat puk k volnému Vakovi, jenž bekhendovou kličkou překonal hostujícího brankáře. Liberecké kontaktní gól nabudil k dalšímu obléhání Mensatorovi branky, ale Dušek a po něm ani Kudrna nedokázali najít cestu, jak dostat puk za brankovou čáru. V závěru mohla navýšit vedení dvojice Gřegořek - Kumstát, ale Vošvrda byl rázně proti.

Vstup do třetího dějství byl ve znamení libereckého trápení v přechodové fázi a pozorné karlovarské obrany. Domácí však přesto dosáhli vyrovnání v početní výhodě, kdy ihned po buly napřáhl od modré Trončinský a propálil vše, co mu stálo v cestě. Jenže Libereckým radost z vyrovnávací branky dlouho nevydržela; Nosek vypálil od modré čary a zcela volný Sailer pohodlně dopravil puk za Vošvrdova záda.

Domácí po inkasované brance více otevřeli hru a drali se za vyrovnáním. V 55. minutě se dočkali, když Víšek tečoval nahozený puk do karlovarské branky. V závěru se oba týmy spokojily s bodem a tak na ně čekalo prodloužení. V něm byli Severočeši aktivnější, ale žádnou ze svých šancí nedokázali rozhodnout zápas. O vítězi nakonec rozhodly až samostatné nájezdy, které lépe zvládli hosté a připsali si druhý bod.

Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 3:4 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 30. Vak (M. Hořava, Podkonický), 47. Trončinský (Vak), 55. Víšek (Čakajík, Dušek) - 16. Skladaný (Pech), 27. Pech (Sloboda, Skladaný), 49. Sailer (Nosek, Kumstát), rozhodující sam. nájezd Pech. Rozhodčí: Jeřábek, Mikula - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:3. Diváci: 5221.
Liberec: Vošvrda - Čakajík, Moravec, Hunkes, Výtisk, Rýgl, Holub, Derner, Trončinský - Kudrna, Nedvěd, Dušek - M. Hořava, Vak, Podkonický - Jech, Bulíř, Špaček - Víšek, Klimenta. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Karlovy Vary: Mensator (na sam. nájezdy Sáblík) - Nosek, Čutta, Gřegořek, Sloboda, Parýzek, Kokko, Dobroň, Hájek - Kumstát, Skuhravý, Sailer - D. Hruška, Pech, Zaťovič - Melenovský, Dej, Skladaný - Cyganov, Kuběna, Hřebejk. Trenéři: Stavjaňa, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.