Hlavní obsah

Vedoucí Třinec udolal Zlín, Plzeň vyhrála nad Vítkovicemi

PRAHA

S nejistotou svého osudu v probíhající extraligové sezoně šli do pátečního 19. kola mužstva Kladna, Mladé Boleslavi a Plzně. Všem po nesrovnalostech s registracemi hráčů hrozí kontumace odehraných utkání, v nichž tito hokejisté nastoupili. Nejlépe se s novou situací popasovala Plzeň, která porazila Vítkovice 4:2. Mladá Boleslav prohrála s Litvínovem a Kladno s Karlovými Vary.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hokejisté Třince Martin Adamský (vlevo) a Jan Peterek

Článek

V Plzni se evidentně z hrozby kontumací a bodového odpočtu nesesypali a už po devíti minutách vedli nad Vítkovicemi o dvě branky a měli neustále herně navrch. Viktor Ujčík sice dvakrát dokázal skóre snížit, ale vítěznou trefu zařídil na konci druhé třetiny kapitán Plzně Martin Straka.

Karlovy Vary pokračují ve vítězně sérii tří domácích zápasů, po výhře nad Brnem zdolaly i Kladno. Hosté dorazili na západ Čech s novým trenérem Petrem Tatíčkem, který působil u kladenské juniorky, ale na začátku druhé třetiny prohrávali o dvě branky. Sedm minut před koncem sice snížil Kalla, ale to bylo od dosud posledního celku soutěže všechno.

Zlín přivezl do Třince i brankáře Dubu

Mladá Boleslav by na tom v případě bodových odpočtů byla úplně nejhůře, neboť započítání kontumací do tabulky by ji z boje o play-off srazilo na dno až za Kladno. Proti Litvínovu si Středočeši polepšili jen o bod, protože prohráli 1:2 po samostatných nájezdech. Litvínov alespoň trochu vylepšil svou bídnou bilanci z utkání venku, nájezdy rozhodl Martin Jenáček.

Třinec se po debaklu v Pardubicích příkladně sebral a z dalších čtyř utkání vytěžil 11 bodů při skóre 12:2. Tentokrát se Oceláři prosadili proti Zlínu, v jehož brance nastoupil Tomáš Duba, jenž je v klubu na hostování právě z Třince. Na začátku druhé třetiny jej poprvé překonal David Květoň, hosté stihli ještě do druhé přestávky vyrovnat. Minutu před koncem prodloužení rozhodl o výhře Třince Jan Peterek.

Kalous znovu proti Růžičkovi

Marek Kvapil byl hlavním strůjcem výhry Komety Brno nad Spartou. Nejprve přihrál na vedoucí branku Radimu Hruškovi a ve druhé třetině asistoval i u vítězné trefy Jozefa Baleje. Na konečných 3:1 upravil tři minuty před koncem gólem v přesilové hře Pavel Mojžíš.

Liberec přivítal Slavii, došlo tedy na opětovný souboj dvou bývalých trenérských parťáků z jedné lavičky. Bílí Tygři se pod vedením Jiřího Kalouse, bývalého asistenta Vladimíra Růžičky ve Slavii, vyškrábali v tabulce vysoko. A to i díky dnešní výhře nad sešívanými 2:1. Slavia ztratila sedm z posledních devíti zápasů a trápí ji především špatná produktivita. Ze hry docílila v tomto období celkem pouze deset branek.

Hokejová Tipsport extraliga - 19. kolo:
Třinec - Zlín 2:1 v prodl.on-line
Branky: 22. D. Květoň, 64. Peterek - 39. Vlach.
Ml. Boleslav - Litvínov 1:2 po sam. nájezdechon-line
Branky: 15. Tvrdík - 22. Ručinský, rozh. nájezd Jenáček.
Kometa Brno - Sparta Praha 3:1on-line
Branky: 20. R. Hruška, 35. Balej, 57. Mojžíš - 23. Koreis.
Karlovy Vary - Kladno 2:1on-line
Branky: 22. D. Hruška, 42. Pech - 53. Kalla.
Liberec - Slavia Praha 2:1on-line
Branky: 15. M. Hořava, 26. Čakajík - 56. Pospíšil.
Plzeň - Vítkovice 4:2on-line
Branky: 4. Jeřábek, 9. Modrý, 39. Straka, 57. Hanzlík - 10. a 53. Ujčík.

Reklama