Hlavní obsah

Kontumace pro nás znamená konec, tvrdí s myšlenkami na baráž boleslavský Divíšek

MLADÁ BOLESLAV

Nebylo jim moc do řeči. Nejprve se museli hokejisté Mladé Boleslavi vyrovnat se ztrátou 22 bodů za neoprávněné starty hráčů a pak museli ještě skousnout porážku s Plzní, kterou už měli v nedělním zápase téměř "na lopatě". Na konci druhé třetiny vedli nad dalším hříšníkem z registrační kauzy 3:1, přesto nakonec odcházeli se svěšenými hlavami po gólové přestřelce 4:7.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tomáš Divíšek a Michal Valent z Mladé Boleslavi

Článek

"Vedli jsme 3:1 a mysleli si, že dáme šest nebo sedm gólů," řekl po zápase domácí útočník Tomáš Divíšek. "Jenže pak jsme měli herní výpadek, projížděli jsme puky, dvakrát hráli ve třech... Hráli jsme prostě špatně," dodal hráč, jenž byl před utkáním oslavován za 500 odehraných utkání v lize. "Trochu hořká oslava. Ale asi jsme si to za tu naši hru zasloužili," trpce se Divíšek pousmál.

Ztracených bodů litoval i brankář Mladé Boleslavi Michal Valent. Jednička týmu z posledních zápasů předvedla několik skvělých zákroků, v první třetině si po skrumáži musela nechat opravit helmu. "Spadl na mě hráč a na helmě praskla přezka, s tím se nedalo chytat. Čekal jsem, až tu přezku vymění z helmy Marka Schwarze. Ale nebyl s tím takový problém, že by to ovlivnilo můj výkon," odmítal Valent, že by to souviselo s tím, že od té chvíle inkasoval celkem sedm branek.

Divíšek: Všechno přišlo vniveč

V kabině se prý ani příliš nerozebíral odečet 22 bodů, který poslal Boleslav ke dnu extraligové tabulky. "Samozřejmě jsme slyšeli spoustu řečí okolo, že to asi dopadne tak, jak to nakonec dopadlo. Ale nijak zvlášť jsme se tím nezabývali," tvrdil Valent. "Před zápasem jsme se snažili na to nemyslet, i když je jasné, že nás to zamrzelo. Na ty body jsme se dost nadřeli a když vám jich pak 22 seberou, tak je to rána," přidal se útočník Zdeněk Bahenský.

Martin Straka v šanci, kterou se snaží zneškodnit Michal Valent.foto: Právo/Milan Malíček

To na Divíškovi bylo dost vidět, jak jej rozhodnutí ligy o kontumaci nadzvedlo. "Když na něco dřete čtyři nebo pět měsíců a pak se vám to sesype, tak to není nic příjemnýho. Byli jsme devátí a najednou jsme poslední, všechno přišlo vniveč... Co na to mám říct?" zlobil se.

Valent: Musíme se s tím vyrovnat jako chlapi

"Já doufám, že pořád ještě nějaká naděje je, že se to změní," pokračoval Divíšek. Ale máme ztrátu dvaceti bodů na desátýho, takže to je asi konec sezóny... Nebo konec sezóny - o předkole zkrátka už asi nemůže být řeč. Budeme se snažit vyhrát baráž," krčil rameny s poraženeckou náladou mladoboleslavský veterán.

Ne všichni ze středočeského klubu to ale chtějí vzdát. "Nemůžeme naříkat, rozhodlo se tak, jak se rozhodlo a my se s tím musíme vyrovnat jako chlapi. Sezóna je ještě dlouhá, před námi je ještě skoro třicet zápasů. Ve hře je hodně bodů, nezbývá nám než bojovat a uhrát předkolo play-off. Musíme zase vztyčit hlavy, makat, a dohnat body, které jsme ztratili," hlásí odhodlaně brankář Valent.

"Budeme se snažit s tím ještě něco udělat. Ale když budeme brečet, tak si ničím nepomůžeme," řekl na nedělní pozápasové tiskové konferenci i trenér Mladé Boleslavi Miloš Holaň.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.