Hlavní obsah

Třinec zlomil pardubický komplex, mistra doma udolal 3:0

TŘINEC

Pardubický komplex pominul. Hokejisté Třince porazili úřadujícího mistra v 28. kole extraligy 3:0 a po šesti porážkách v řadě s pardubickým celkem vyhráli. Vítězný gól si připsal kanonýr Martin Růžička, pro nějž to byla už šestnáctá trefa sezony. Počtvrté v ročníku neinkasoval brankář Peter Hamerlík, Východočeši naopak po sérii čtyř výher nebodovali.

Článek

Třinec se rozhodl skoncovat s negativní bilancí aktivním nástupem. Bonk hned ve druhé minutě zazvonil na boční tyčku, i když jeho příležitost zaváněla gólem. Iniciativa sice byla na straně Ocelářů, další možnosti však nepřicházely. Vedoucí branku tak mohli vstřelit i hosté, ale opakované a nebezpečné dorážky Cetkovského Hamerlík úspěšně kryl.

Snaha se však nakonec přece vyplatila domácím. Po Krajíčkově průniku stál na správném místě kanonýr Růžička a v 15. minutě zblízka puk doklepl za Svobodova záda.

Pardubice dnes nepřipomínaly tým, který v poslední době poráží Třinec na počkání. I přesto, že v úvodu druhé části měl šanci na vyrovnání Kaberle, ale Hamerlík mu zmenšil úhel a ránu nepustil. Domácí měli více ze hry. Při signalizovaném vyloučení padl přesně v polovině utkání druhý gól, když bekhendové nahození Adamského z úhlu propadlo Svobodovi za brankovou čáru.

Pod trvalejší tlak se Oceláři dostali až Růžičkově vyloučení. Hosté atakovali kontaktní gól a usadili se před Hamerlíkem, který však lapil pokus Špirka a reflexivně si poradil i s nechtěnou a obtížnou tečí spoluhráče Květoně. Zákrok večera však vytáhl na druhé straně pardubický Svoboda, když v 37. minutě bravurně zlikvidoval třinecké přečíslení s Hrňovou střelou do opuštěné poloviny branky.

Východočeši nezvedli hlavu ani v přesilových hrách. V těsném sledu měli tři po sobě, ale bez efektu. I když v závěru přitlačili a Starý s Cetkovským pořádně Hamerlíkovi zatopili, v době největšího tlaku jim ujeli Polák s Polanským, který utkání rozhodl třetí trefou.

HC Oceláři Třinec - HC Eaton Pardubice 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 15. M. Růžička (Krajíček), 30. Polanský (Hrabal), 58. Polanský (V. Polák, Hrabal). Rozhodčí: Husička, Minář - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:2, navíc Buchtele a Kolář I (oba Pardubice) oba 10 minut. Bez využití. Diváci: 3106.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Hudec, Krajíček, Seman, Lojek, Richter, Zíb - D. Květoň, Polanský, V. Polák - Varaďa, Bonk, M. Růžička - Hrňa, Peterek, Adamský - McGregor, Orsava, Mičulka. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Pardubice: A. Svoboda - Nakládal, Kaberle, Kolář II, Kočí, Jillson, Mezei - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, Cetkovsk, Rákos - Špirko, Pineault, Somík - Zohorna, Kousal, Buchtele. Trenéři: Jandač a Hynek.

Reklama

Související témata: