Hlavní obsah

Plzeňský kouč Jelínek: V Liberci jsme podali jsme hysterický výkon

LIBEREC

Hokejisté Plzně vedli ve čtvrteční předehrávce 30. kola extraligy na ledě Liberce ještě sedm minut před koncem třetí třetiny 6:2 a nakonec se strachovali o nejtěsnější vítězství po výsledku 6:5. Severočeský celek měl za sebou sérii pěti výher v řadě, ale tentokrát selhal v defenzivě a vyšel bodově naprázdno.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér hokejistů Plzně Marian Jelínek při utkání v Liberci.

Článek

Plzeň, byť vyhrála, si sama situaci v zápase nečekaně zkomplikovala. „Předvedli jsme hysterický výkon se vším všudy. Ten tlak, se kterým zápolíme, je veliký. Není to od vedení klubu, ale sami jsme si stanovili nějaký cíl, který chceme splnit,“ uvedl plzeňský trenér Marian Jelínek.

„Bojujeme o desítku v tabulce, proto jsou v naší hře takové kotrmelce. Jsem spokojen jen se třemi body, ale ne s tím, že jsme v závěru zápasu třikrát rychle inkasovali. Naštěstí jsme to dokopali do vítězného konce,“ oddechl si kouč Západočechů.

Dvěma nahrávkami se na vítězství podílel Tomáš Vlasák. „To je jediné, co mě těší. Místo, abychom soupeře dorazili, vrátili jsme ho hrubkami do zápasu. Nebylo to podcenění, ale zkraty v hlavě. Asi jsme nepoučitelní. Takový výpadek se nám stal v sezóně už poněkolikáté.“

Plzeňští nastříleli šest gólů venku, což je pěkná bilance. „Do utkání jsme vstoupili dobře a dařilo se nám. Ale přesto jsme za druhou a třetí třetinu dostali pět branek. Domácí se ke konci do nás tlačili a měli jsme toho plné zuby,“ líčil nejproduktivnější hokejista extraligy.

Kalous: Soupeř nás vyškolil

Liberec obdržel stejný počet branek jako v předchozích pěti zápasech dohromady. „Plzeň nás vyškolila ve všech činnostech, jaké hokej obnáší. Dostali jsme za vyučenou. Chtěli jsme zápas dohrát až do konce, ale průběh nebyl vůbec podle našich představ,“ konstatoval trenér Jiří Kalous.

„Hosté si tři body zasloužili, i když jsme málem ještě vyrovnali. Začali jsme lehkovážně a výborně hrající první dvě formace soupeře nás ztrestaly. Jediné pozitivum je, že jsme zápas nezabalili,“ mínil autor dvou libereckých gólů Tomáš Klimenta. „Kvůli fanouškům jsme bojovali do poslední vteřiny. Nezískali jsme ale ani bod a proto si musíme celý zápas rozebrat,“ tvrdil ještě zkušený útočník.

Obránce Marek Trončinský byl u vlastního gólu Liberce, po němž se stav změnil na 2:4. „Zahlédl jsem Jardu Kudrnu, když zrovna Tonda Dušek projížděl kolem a nešťastně jsem ho trefil tak, že puk se odrazil do naší branky. Byl jsem z toho špatný a klukům jsem se omluvil. Snažil jsem se to pak odčinit. Dal jsem gól na 4:6, ale z celkového pohledu to nestačilo,“ pokrčil rameny mladý zadák.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  2 : 4 Slovensko - Česko 2 : 4 dohráno
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Slovensko - Česko dnes 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko