Hlavní obsah

Vítkovice porazily v přestřelce Plzeň, Slavia nasázela Liberci sedm gólů

PRAHA

Hokejisté Vítkovic zvítězili ve 32. kole Tipsport extraligy na domácím ledě nad Plzní 6:4 a zůstávají v čele tabulky. Klopýtl naopak Třinec, který prohrál ve Zlíně 2:3. Veliký obrat se povedl Kladnu, které prohrávalo 0:3, ale nakonec zvítězilo nad Karlovými Vary 4:3 v prodloužení. Slavia nasázela Liberci sedm branek a zvítězili 7:1. Pardubice dobyly led Českých Budějovic, Mladá Boleslav uspěla na litvínovském ledě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Radost vítkovických hokejistů.

Článek

Lídr tabulky z Vítkovic přivítal Plzeň, která před reprezentační přestávkou získávala body pravidelně. Ve prospěch Ostravanů mluvila skutečnost, že před domácím publikem prohráli pouze dva zápasy. Do duelu se Západočechy vstoupili velmi dobře. Po gólech Szturce a Pohla vedli domácí ve 13. minutě 2:0. Plzni se však podařilo vyrovnat ještě do konce úvodní třetiny po zásazích Slaneyho a Johnsona.

Vítkovicím se poté podařilo odskočit i díky dvěma brankám Ujčíka na rozdíl tří gólů, ale Indiáni se pokusili zápas zdramatizovat a po dvou brankář Vlasáka snížili na 4:5. Klid do ostravské sestavy vnesl až minutu a půl před koncem třetí části Burger, který zvýšil náskok Vítkovic na konečných 6:4.

Třinec prohrál ve Zlíně

Duely mezi Zlínem a Třincem jsou pravidelně velmi vyrovnané. Druhý Třinec se mohl v případě vítkovického klopýtnutí dostat do čela tabulky. Oceláře poslal do vedení McGregor, ale poté třinecký Hamerlík inkasoval třikrát. Hosté se pokusili zápas zdramatizovat, když na 2:3 snížil na začátku třetí části Peterek, ale tři body za vítězství si přesto připsal Zlín.

Zajímavý duel sliboval zápas mezi Slavií a Libercem. Třetí Bílí Tygři byli před přestávkou v laufu, Pražané v domácím prostředí vyhráli šest ze sedmi posledních zápasů. A proti Severočechům si připsali další tři body. A to zejména díky skvělému vstupu do druhé třetiny. V té první poslal Slavii do vedení Krenželok. V rozmezí 21. a 26. minuty se prosadili Žižka, Poletín a Svoboda a dali tak základ vítězství Pražanů v poměru 7:1.

Pardubice dobyly českobudějovický led

Černou sérii čtyř proher v řadě chtěly Pardubice ukončit na ledě Českých Budějovic. Jihočeši byli před zápasem na sedmé příčce, jedno místo za obhájci titulu. Eaton poslal do vedení Mezei a dvoubrankový náskok hosté získali v poslední minutě úvodní části po Somíkově trefě. Když pět minut po začátku druhé třetiny zvyšoval Starý, vypadalo to s Moutfieldem zle. Jihočechům se podařilo již pouze snížit a s Pardubicemi prohráli 1:3.

Hokejisté Litvínova chtěli proti Mladé Boleslavi navázat na dvě domácí vítězství proti Vítkovicím a Pardubicícm. Naopak Středočeši se potřebovali dostat z výsledkové krize, v níž se topili před pauzou. Domácí Benzinu poslal do vedení už ve 3. minutě Jánský, Boleslavi se však podařil obrat, když v první třetině nasázela do litvínovské sítě tři góly. Mladá Boleslav nakonec zvítězila na ledě Litvínova 5:3.

Program 32. kolo Tipsport extraligy
Vítkovice - Plzeň 6:4on-line
Branky: 4. Szturc, 13. Pohl, 35. Ujčík, 51. Pohl, 54. Ujčík, 59. Burger - 14. Slaney, 17. Johnson, 55. Vlasák, 58. Vlasák.
Zlín - Třinec 3:2on-line
Branky: 14. Rachůnek, 27. Důras, 30. Kubiš - 9. McGregor, 42. Peterek.
Litvínov - Ml. Boleslav 3:5on-line
Branky: 3. Jánský, 27. Vopat, 54. Trávníček - 7. Hay, 15. Mikuš, 18. Hrdel, 26. Macho, 56. Vrbata.
Č. Budějovice - Pardubice 1:3on-line
Branky: 33. Mertl - 13. Mezei, 20. Somík, 25. Starý.
Karlovy Vary - Kladno 3:4 v prodl.on-line
Branky: 5. Košťál, 6. Skladaný, 32. Skladaný - 38. Kuchler, 47. Bicek, 51. Treille.
Slavia - Liberec 7:1on-line
Branky: 7. Krenželok, 21. Žižka, 24. Poletín, 26. Svoboda, 40. Vondrka, 48. Micka, 58. Poletín - 48. Klimenta.
Předehráno: Sparta - Brno 3:2

Reklama