Hlavní obsah

Kauza "registračky" míchá extraligovou tabulkou. Při životě už je jen Plzeň

PRAHA

Nikdy na ten den nezapomenou. V Mladé Boleslavi, Plzni a Kladně se 19. listopadu zatmělo. V pátek dopoledne se extraligové kluby v těchto městech dozvěděly, že jim budou odebrány body po kauze „registračky“. Sen o play-off byl v tu chvíli vzdálený jako důchodová reforma. Na začátku roku 2011 žije v podstatě jen Strakova Plzeň. Ta má ještě šanci se vtěsnat do nejlepší desítky zaručující boje o titul.

Foto: www.bpa.cz, Sport.cz

Kapitán Plzně Martin Straka. Zahraje si s týmem v letošní sezóně play-off?

Článek

"Došli jsme jednoznačně k závěru, že se jedná o neoprávněný start a závažné porušení řádů. V okamžiku, kdy jsem o tom měl jasno, začala snaha vybrat ze tří řešení to, které je nejmíň špatné,“ vysvětlil ředitel extraligy Stanislav Šulc odebrání bodů v těchto klubech.

Mladá Boleslav mínus 22 bodů a sešup z deváté příčky na poslední, Plzeň přišla o 19 a spadla ze sedmého místa na dvanáctou pozici. Kladno odečteno bodů šest, ale díky bodovým kotrmelcům si polepšilo. Ze čtrnáctého místa na třinácté.

   Prezident Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK) Ctibor Jech a ředitel hokejové extraligy Stanislav Šulc (vpravo).foto: ČTK/Igor Šefr

Čím si mužstva prošla po odečtu?

Boleslav zažila z potrestané trojice největší propad. Do 19. listopadu získala 45 % možných bodů, poté jen 26 procent. Plzeň si polepšila a nevzdává boj o předkolo vyřazovacích bojů. Její poměr 51/58 procent. Kladno bylo na čtvrtině sběru bodů, nyní je na 31 procentech, tedy také mírné zvednutí se.

Kolik vyhráli zápasů?

Boleslav sehrála 13 utkání, vyhrála ve třech kláních a získala 10 bodů. Plzeň odehrála 15 utkání a šestkrát padla, devětkrát byla lepší soupeře a připsala si do tabulky 26 bodů. Kladenský tým z 15 pokusů má pět výher a celkem čtrnáct bodů.

Kde by se dnes týmy v tabulce pohybovaly, kdyby nebylo trestu?

Plzeňský tým vedený kapitánem Martinem Strakou by dnes seděl na šestém místě, což znamená přímý postup do play-off. Boleslavští by okupovali jedenáctou příčku a bojovali by o předkolo, takhle jsou bez šance. A Kladno? Kleslo by na samé dno.

Jak skončí základní část, se definitivně rozhodne 20. února. V ten den všechny týmy odehrají závěrečné 52. kolo.

Zatím je realita taková: Plzeň sráží defenzíva. „My opravdu hrajeme špatně do obrany. Tomu už se nedá říct jinak než bordel, to totiž není jen nepořádek,“ nechal se slyšet útočník Radek Duda. Boleslav má už velkou a nedostižnou ztrátu. „Naším jediným cílem v sezóně zůstává se bodově dotáhnout na Kladno,“ pověděl trenér Miloš Holaň. A Kladno nevyšlo z letošního průměru, trápí se. Tak jako letošní nejvyšší soutěž.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.