Hlavní obsah

Brno prohrálo se Zlínem, Sparta vyhrála derby se Slavií 3:0

PRAHA

Poslední pražské derby v základní části hokejové extraligy vyhrála Sparta 3:0, čisté konto vychytal proti Slavii brankář Tomáš Pöpperle. Sparta tak ve 43. kole znovu oživila své naděje na play-off, když týmy před ní Litvínov i Brno vyšly bodově naprázdno. Litvínov prohrál v Pardubicích 2:4, desátá Kometa pak nestačila doma na hokejisty Zlína po výsledku 2:3.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hokejisté Brna se trápí

Článek

Sparta začala sérii tří domácích zápasů úspěšně, do derby vlétla gólem Michala Broše už po 23 vteřinách. Při vstupu do druhé třetiny zase stačilo Spartě necelé dvě minuty na další trefu, a třetí branku zaznamenal šest minut před koncem Petr Ton. Slavia ztratila šanci na návrat do elitní šestky.

Poslední Mladá Boleslav snížila náskok Kladna před sebou na sedm bodů díky výhře nad Českými Budějovicemi. Góly začaly padat až ve třetí třetině, kdy během prvních sedm minut padlo všech pět branek v zápase. Hosté z Českých Budějovic dokázali dvakrát rychle vyrovnat, ale na trefu Bahenského z 47. minuty už odpovědět nedokázali.

Kladno ztratilo třetí zápas po sobě, proti Třinci bylo navíc od začátku jasné, že nemá šanci. Na začátku druhé třetiny domácí prohrávali už o tři branky, pak sice dvěma góly snížili, ale Orsava a Polák ještě před druhou přestávkou dopřáli Ocelářům znovu tříbrankový náskok. Hosté nakonec vyhráli 6:4, Polanský vstřelil dva góly a na třetí přihrál. Kladno čeká na výhru nad Třincem již od prosince 2008.

Kometa se nechytla

Vítkovice procházely horším výsledkovým obdobím, z posledních čtyř zápasů tři prohrály. Ale mohla by je nastartovat výhra proti Karlovým Varům. Už po čtyřech minutách ostravští hokejisté dvakrát pokořili brankáře Závorku, kterého vystřídal Sáblík. Ten nakonec inkasoval také dvakrát, karlovarští se vzpamatovali příliš pozdě.

Kometa Brno ukončila v Litvínově dlouhou sérii 12 nevydařených zápasů, ale proti Zlínu musela dvakrát dotahovat náskok soupeře. Vyrovnaný zápas se zlomil v samém závěru, kdy dostal Zlín potřetí do vedení Martin Hamrlík. Na konečných 4:2 pro hosty upravil těsně před koncem střelou do prázdné brány Důras.

Obhájce titulu z Pardubic získal ze Sparty na hostování Tomáše Kůrku a nová posila se ukázala v dobrém světle. Ve druhé třetině přihrála Zohornovi na úvodní gól zápasu a asistoval i u vítězné trefy Koláře na konci druhé části. Na jedenáctý Litvínov se tak znovu začíná tlačit pražská Sparta, která na Severočechy nyní ztrácí šest bodů.

Hokejová Tipsport extraliga - 43. kolo:
Kladno - Třinec 4:6on-line
Branky: 27. Patera, 28. Mrázek, 46. Knotek, 60. S. Treille - 23. a 53. Polanský, 7.Zíb, 8. Květoň, 33. Orsava, 40. Polák.
Ml. Boleslav - Č. Budějovice 3:2on-line
Branky: 41. Gajovský, 43. Nouza, 47. Bahenský - 41. Pletka, 46. Ptáček.
Vítkovice - Karlovy Vary 4:2on-line
Branky: 1. a 49. Tomas, 4. Huna, 31. Rehák - 53. Košťál, 60. Sloboda.
Kometa Brno - Zlín 2:4on-line
Branky: 8. R. Hruška, 30. Stehlík - 4. Vlach, 22. Galvas, 54. Hamrlík, 60. Důras.
Pardubice - Litvínov 4:2on-line
Branky: 24. a 29. Zohorna, 39. Kolář II, 41. Kolář I - 32. Kubinčák, 36. Kubát.
Sparta Praha - Slavia Praha 3:0on-line
Branky: 1. Broš, 22. Kafka, 54. Ton.
Předehráno: Liberec - Plzeň 1:3

Reklama